Hrvatski Medijski Servis

SDS: Sumnjamo da je požar u Energoinvestu podmetnut

Srpska demokratska stranka sumnja da je jučerašnji požar u Energoinvestu u Istočnom Sarajevu podmetnut kako bi se prikrili tragovi ogromnog državnog kriminala, priopćeno je danas iz ove stranke.

”U ovom požaru je izgorjela najveća hala iz koje je isključena struja prije više od godinu dana i iz koje su izvučeni strojevi i nezakonito prodani u Zenicu.

Iako je o ovom kriminalu samo u 2019. godini podnijeto više od 7 krivičnih prijava Okružnom tužiteljstvu u Istočnom Sarajevu i Ministarstvu unutarnjih poslova Republike Srpske, nikada nije podnijeta nijedna radnja od strane nadležnih u Republici Srpskoj kako bi zaštitili svoju imovinu, između ostalog u skupim strojevima čija je vrijednost blizu 10 milijuna КM”, priopćeno je iz SDS-a.

Srpska demokratska stranka postavlja pitanje kako je moguće da požar izbije u praznoj hali iz koje su ukradeni strojevi u vlasništvu Vlade Republike Srpske.

”Srpska demokratska stranka izražava sumnju da se radi o prikrivanju državnog kriminala koji se godinama zataškavao i zbog toga je nophodno hitno uključivanje tužiteljstva kako bi se razotkrili vinovnici ove višegodišnje pljačke”, priopćeno je.

Podsjećamo, u krugu bivše tvornice “Energoinvest-RAOP” u Istočnom Sarajevu jučer je izbio požar.

Ranije je načelnik općine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić apelirao da stanovništvo koje živi u blizini te tvornice ne provodi vrijeme vani zbog dima i njegovih mogućih negativnih posljedica./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte