Sve vijesti

HRVATSKA

SDP-ov predsjednik Gradskog vijeća Ploča uhvaćen s “teškom drogom”

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Ploča, SDP-ov Aleksandar Ostojić, prošlog je četvrtka uhvaćen s malom količinom opasne droge, zbog čega je prekršajno prijavljen.

Ostojić je imao oko pola grama metamfetamina poznatog pod imenom crystal meth.

Kako portal Jug info doznaje, bliski susret policije i Ostojića dogodio se u Pločama. Sve se dogodilo pomalo bizarno. U trenutku prilaska policije Ostojić je paketić s drogom odbacio od sebe, čime je u stvari izazvao sumnju policajaca u ophodnji. Policajci su odmah potom uočili paketića, pa je tako, uhvaćen na licu mjesta, a Ostojić morao priznati kako je droga u njegovom vlasništvu. Sudeći prema količini koja je kod njega zatečena, droga je služila za osobnu uporabu. Ostojić je odmah priveden i ispitan. Nakon ispitivanja pušten je iz policije.

Nakon privođenja i ispitivanja policija je protiv Aleksandra Ostojića podnijela kaznenu prijavu zbog posjedovanja droge.

Crystal meth je inače iznimno pogubna teška droga, a izaziva veću ovisnost i smrtnost u usporedbi s kokainom i heroinom. Na internetskim izvorima stoji kako je riječ o stimulansu koji izaziva jaku ovisnost te je kemijski sličan amfetaminu. Ima oblik bijelog, bezmirisnog kristalnog praha gorkastog okusa. Metamfetamin, koji se također između ostalog naziv i meth, crystal, chalk, and ice, se konzumira oralno, pušenjem, šmrkanjem, putem injekcije ili se rastapa u vodi ili alkoholu.

Poznato je kako pušenjem ili ubrizgavanjem droga veoma brzo dolazi do mozga te proizvodi trenutnu, intenzivnu euforiju. Osobe koje duže vrijeme konzumiraju metamfetamin mogu osjećati anksioznost, zbunjenost, nesanicu, promjene raspoloženja te mogu iskazivati nasilna ponašanja. Navodi se kako osobe mogu pokazivati simptome psihoze kao što su paranoja, vizualne i slušne halucinacije i deluzije (na primjer osjećaj gmizanja insekata ispod kože). /HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

ZAGREB

Troje radnika ozlijeđeno, jedan teže u odronu otpada

Tri su osobe ozlijeđene, od kojih jedna teže, u jutrošnjem odronu otpada na Jakuševcu, izjavio je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević naglasivši da se odgovornost...