SDP-ov Damir Mašić nazvao Dodika “lokalnim cirkusantom”

Damir Mašić, nezakoniti ministar neustavnog ministarstva obrazovanja i znanosti Federacije BiH, hitne konsultacije Aleksandra Vučića i Milorada Dodika povodom kontroverzne izjave koja se pripisuje premijeru Turske o podršci Bošnjacima u BiH, nazvao je skretanjem teme sa stvarnih problema koje Srbija trenutno ima.

Mašić je na svom Facebook profilu napisao kako je Vučić, koji je ostao bez ministra finansija Srbije Lazara Krstića prije nekoliko dana, da bi stvari skrenuo s prave teme, pozvao lokalnog cirkusanta Milorada Dodika da priča o nepostojećoj izjavi premijera Turske u kojoj je navodno Erdogan rekao da “ako netko dirne Bošnjake u BiH, imat će protiv sebe 100 milijuna Turaka, prenosi NAP.

– Nakon što je naprasno ostao bez ministra financija, Aleksandru Vučiću treba novo skretanje s teme, pa po isprobanom receptu poziva lokalnog zabavljača i cirkusanta Milorada Dodika da pričaju o navodnoj izjavi Erdogana koja uopće i ne postoji i koju čovjek nikada nije ni rekao – napisao je Mašić.

Srbija se već duže vrijeme nalazi u teškoj ekonomskoj krizi.  A, stvari su se zakomplicirale tijekom prošlog tjedna kada je ministar financija u Vladi Srbije Lazar Krstić podnio ostavku na sjednici kabineta premijera Vučića, navodeći kako Vlada nije prihvatila njegove strateške mjere za reformu Srbije.

Samo dva i pol mjeseca po formiranju Vlade, premijer Vučić tako je ostao bez najmlađeg ministra u svom kabinetu, ujedno i najmlađeg ministra financija u povijesti Srbije koji je bio najavljen kao netko tko će mijenjati zemlju.

No, i pored problema u kojoj se njegova zemlja nalazi, Vučić je našao vremena da se s Dodikom, kako je naveo, konsultira u povodu navodne izjave turskog premijera Erdogana o turskoj potpori Bošnjacima u BiH, u kojoj je Erdogan navodno rekao da se “kune velikim Allahom, dok je on živ, ako bi itko na bilo kakav način dirnuo Bošnjake, imao bi protiv sebe 100 milijuna Turaka…”. No, izjava turskog premijera je izmišljenja. Izjavu je negiralo i veleposlanstvo Turske u BiH.

Čudi da je Vučić na ovu izmišljenu izjavu koja se pripisuje Erdoganu reagirao prije nego se o njoj raspitao u službenim institucijama Turske

– Svaki njihov “razgovor” i “dogovor” se lomi preko leđa nas Bosanaca i Hercegovaca – prokomentirao je Mašić, prenosi agencija Patria./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

START 5. SRPNJA

Vraća se i Formula 1

Formula 1 je u utorak objavila novi službeni kalendar za sezonu 2020., čiji početak kasni zbog pandemije koronavirusa, i koja starta 5. srpnja utrkom...