SDP BiH: Sebija Izetbegović treba podnijeti ostavku

Socijaldemokratska partija BiH poziva direktoricu Univerzitetsko-kliničkog centra u Sarajevu da “podnese ostavku, jer time što ne dozvoljava liječenje jednog djeteta u ovoj ustanovi, izravno krši Hipokratovu zakletvu, za koju se nadamo da je nekad položila”.

“Iako su prijetnje medicinskim radnicima nedopustive, kao što je to bio slučaj prilikom prijetnji doktoru Edi Hasanbegoviću, koje ovim putem osuđujemo, ipak se ne možemo oteti dojmu da su ovakve prijetnje izravan produkt višegodišnje represije i ušteda nauštrb pacijenata direktorice Izetbegović, navodi se u priopćenju SDP BiH.

U priopćenju se naglašava kako ušteda na osnovnim medicinskim potrepštinama na UKCS traje već godinama, što je dovelo do toga da medicinski radnici ove ustanove postanu svojevrsna meta nezadovoljnih pacijenata, koji svoje nezadovoljstvo jedino mogu iskaliti na medicinskim radnicima.

-Kada se tome doda da je veliki broj stručnjaka direktorica bukvalno otjerala sa UKCS i da se često provodi mobing nad radnicima koji se ne žele povinovati vladavini direktorice u kliničkom centru, potpuno je jasno zašto dolazi do situacija u kojima će jedino, nažalost, deblji kraj izvući medicinsko osoblje, a ne direktorica Izetbegović, stoji u priopćenju SDP BiH.

Podsjećaju direktoricu Univerzitetsko-kliničkog centra u Sarajevu da je ova medicinska ustanova vlasništvo svih građana Federacije BiH, a nije njena privatna bolnica, u što je pokušavaju uvjeriti njen muž Bakir i ostali čelnici SDA.

-Ukoliko je u direktorici ostalo zrno morala, pozivamo je da odmah dozvoli nastavak liječenja djeteta iz navedenog slučaja, a ukoliko se to ne dogodi, neka odmah podnese ostavku i posveti se parlamentarnom radu i tako pokuša pomoći građanima FBiH, jer je očito nesposobna da bude direktorica najveće kliničke ustanove u Bosni i Hercegovini, priopćeno je iz SDP BiH./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

DINAMO S IGRAČEM MANJE OD 45. MINUTE

Hajduk nakon preokreta došao do pobjede na Maksimiru

U derbiju 34. kola Prve HNL Hajduk je na stadionu Maksimir pobijedio Dinamo sa 3-2 upisavši tek drugu pobjedu u zadnjih šest kola, dok...