SDP BIH: Pozivamo sve političke činitelje da prihvate odluku visokog predstavnika kao pozitivan iskorak

SDP BiH pozvala je sve političke činitelje da prihvate odluku visokog predstavnika kao pozitivan iskorak, te da “zajedno radimo na svim drugim pitanjima, čije rješavanje je nužno za pristupanje Bosne i Hercegovine Europskoj uniji”.

SDP BiH smatra da je zaštita integriteta izbornog procesa jedan od ključnih koraka zaštite demokratskog sustava, te da je jedan od temeljnih demokratskih principa da građani biraju i mogu biti birani na ravnopravnim osnovama, bez intervencija i manipulacija njihovom voljom.

– Nažalost, malverzacijama i zloupotrebama izbornog procesa i krivotvorenju volje glasača smo svjedočili na svim izborima, u sve većem intenzitetu iz izbornog ciklusa u izborni ciklus. Iako ostaje žaljenje što paket integriteta nije usvojen od domaćih aktera, uvođenje suvremenih tehnologija je ipak značajan iskorak koji se mora pozdraviti, priopćeno je iz SDP-a BiH.

Iz ove stranke napominju kako su u pregovorima oko izmjena Izbornog zakona BiH, SDPBiH i stranke ‘Trojke’ nastupale posvećeno i iskreno, nudeći rješenja i tražeći kompromis, naglašavajući da će tako nastaviti djelovati i u svim daljim procesima.

– Sigurni smo da će uvođenje izbornih tehnologija vratiti povjerenje građana u izborni proces. Presudno je važno je da nastavkom zajedničkog rada na kreiranju sigurnog, stabilnog i razvijenog društva, činitelji političkog poretka vrate povjerenje građana u domaće političke strukture – navodi se u priopćenju SDP BiH./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img