SDP BiH: Članovi Predsjedništva osramotili BiH u Beogradu

SDP BiH današnji trilaterani sastanak čelnika Bosne i Hercegovine, Srbije i Turske smatra potpunim fijaskom vanjske politike naše države, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Trilaterala, u kojoj su glavnu riječ vodili Aleksandar Vučić i Rejep Tayyip Erdogan, dok su ih Milorad Dodik, Željko Komšić i Šefik Džaferović nijemo posmatrali, dodatni je dokaz tome kako su članovi Predsjedništva BiH još jednom osramotili državu koju predstavljaju, smatra SDP BiH.

Iz ove stranke naglašavju kako je odsutnost bilo kakvog dogovora, nepripremljeni projekti, nesuvisle šale, te još neukusnije fotografije, rezultat toga da će u Srbiji biti izgrađeno šest tvornica s turskim kapitalom, te započeta izgradnja modernog autoputa prema Bosni i Hercegovini.

-Na ovaj način naša država ostaje svedena na svojevrsno ekonomsko slijepo crijevo, kojoj će najveći uspjeh gospodarskih odnosa s Turskom biti izvoz sirovog mesa, stoji u priopćenju SDP BiH.

Dodatnu sramotu, naglašava se u priopćenju, predstavlja i Erdoganov diplomatski šamar, koji je rekao da je jedini način za napredak BiH što hitnija uspostava vlasti, što je javni prijekor nesposobnim domaćim političarima na koji smo već navikli.

Dodamo li tome, dodaje se u priopćenju SDP BiH, raniju izjavu turskog veleposlanika koja se poklapa s Dodikovim stavovima o nepovredivosti Daytonskog sporazuma, te Izetbegovićev poziv Vučiću za miješanje u unutarnje stvari u BiH, što SDP BiH smatra i ozbiljnom povredom suvereniteta, jasno je da navodne patriotske snage vode slugansku politiku prema Turskoj i Srbiji, koje međusobno odlično surađuju na partnerskim osnovama.

-Zanimljivo je kako smo danas svjedočili odustvu bilo kakvih patriotskih i nacionalističkih poruka, kakvima se članovi Predsjedništva unutar BiH stalno međusobno časte, dok su konkretna rješenja i dogovori u potpunosti izostala.

SDP BiH poziva članove Predsjedništva BiH da se “što hitnije pozabave uspostavom vlasti i nastave s međusobnim koaliranjem njihovih matičnih stranaka, kako bi Bosna i Hercegovina što prije prekinula međunarodnu blamažu”./HMS/

Najnovije