LUCOVIĆ I RAGUŽ ZA RTV HB

SDA u teoriju urote uvukla i Amerikance

Stranka demokratske akcije ne miri se s gubitkom vlasti u Federaciji pa su tako u teoriju urote uvukli i Sjedinjene američke države. Stavljanje Osmana Mehmedagića Osmice na američku crnu listu smatraju pritiskom koji ima za cilj pokušaj da se SDA na silu izbaci iz vlasti, jedan je od zaključaka glavnog odbora ove stranke.

„Na svaki mogući način, vodstvo SDA okruženo oko Bakira Izetbegovića pokušava spasiti što se spasiti može“, smatra predsjednik HRS-a Slaven Raguž.

Oni sada traže krivca i ispoljavaju svoju frustriranost i nezadovoljstvo što nisu dio vladajuće koalicije što je jasno i razumljivo kaže politolog Marko Lucović i dodaje: „ Samo što im njihove teze nemaju veze sa zdravim razumom.“

Glavni odbor SDA tako je prije nekoliko dana optužio SDP i HDZ da pokušavaju neustavno imenovati Vladu Federacije BiH.

“Ja bih izdvojio njihov zaključak u kojem osuđuju napad na reisa Kavazovića zbog ratnohuškačkih izjava, a ne osuđuju reisa odnosno njegove izjave. Gdje je tu pamet”, pita se Lucović.

Pogledajte prilog RTV Herceg Bosne.

/HMS/

Najnovije

HAAG

Stanišić i Simatović osuđeni na po 15 godina zatvora za zločine u BiH i Hrvatskoj

Bivšim čelnicima Službe državne sigurnosti Srbije Jovici Stanišiću i Frenkiju Simatoviću žalbeno vijeće Rezidualnog mehanizma za međunarodne kaznene sudove (MICT) u Haagu povećalo je...