SDA PORUČILA DODIKU: Ne vodimo politiku protiv RS i srpskog naroda

Milorad Dodik potrudio se da odmah na djelu potvrdi riječi koje je jučer u Skupštini izrekao predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, kada je govoreći o Srbima naveo da je to “narod koji ne vjeruje i ne voli stvarnost i istinu”, priopćeno je danas iz Stranke demokratske akcije (SDA).

Dodik ne samo da ne voli istinu i stvarnost, nego je sklon da izriče očigledne laži, poput one da je “SDA stajala iza ratnih zločina”. Bespredmetno je odgovarati na Dodikove laži o SDA i rahmetli Aliji Izetbegoviću i njegove izjave u stilu “što bi bilo kad bi bilo”, poručuju iz SDA, prenosi Fena.

Ova stranka smatra da Dodikove izjave ne mogu promijeniti povijesne činjenice i presude Haškog tribunala kojima su za genocid i ratne zločine presuđeni Radovan Karadžić, Ratko Mladić, Biljana Plavšić, Momčilo Krajišnik i drugi.

Također, nikakvim optužbama Dodik ne može skrenuti fokus s činjenice da je upravo on dodjeljivao odlikovanja tim ratnim zločincima i imenovao studentski dom po Radovanu Karadžiću. To više od svega govori tko stoji iza ratnih zločina i ratnih zločinaca. Civilizirani svijet to prepoznaje i nikakva relativizacija tu ne pomaže.

SDA je mišljenja da Dodiku neće pomoći ni ponavljanje neistina da “SDA vodi politiku protiv RS-a i srpskog naroda u cjelini”.

Politika SDA je jasna: zaštita interesa Bosne i Hercegovine, države ravnopravnih naroda i građana na svakom pedlju njene teritorije. Jedini koji u ovom trenutku vodi politiku koja nanosi štetu RS-u i srpskom narodu u cjelini je upravo Milorad Dodik. Vrijeme je da to shvati i osiromašeni narod u RS-u, stoji u priopćenju./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

OBAVLJENA PROZIVKA

U HNK Čapljina se oslanjaju na igrače iz vlastitog pogona

Proteklog je vikenda na gradskome stadionu Bjelave u Čapljini obavljena prozivka nogometaša HNK Čapljina, ususret novoj sezoni.Po riječima trenera Dragana Radovića, na prvome se...