SDA: Lagumdžija i Izetbegović nisu saveznici

Stranka demokratske akcije najodlučnije odbacuje beskrajno ponavljanje neutemeljene teze političkih komesara Željka Komšića o povezanosti Bakira Izetbegovića i Zlatka Lagumdžije, čime se ponižava memorija i zdrav razum bh. građana, navodi se u priopćenju SDA.

Sve što su SDA i zamjenik predsjednika Stranke Bakir Izetbegović imali reći o mandatu koji je upropastio dr. Lagumdžija i njegov SDP, na vrijeme su rekli.

Ali u promociji SDP-a, u lažnim obećanjima (sjetite se “države za čovjeka”) kojima su zavarani birači, u hvalospjevima o nadnaravnim sposobnostima velikog vođe dr. Lagumdžije prednjačili su upravo prvi suradnik i tadašnja zvijezda SDP-a Komšić, te polit-komesari i ideološki jastrebovi Bajrović i Suljagić.

Dojučerašnje Lagumdžijine marionete sada pokušavaju prodati biračima novu podvalu i reciklirati vlast dijela SDP-a kroz kukavičije jaje zvano DF – Željko Komšić.

Svjesni da im ponovljene prevare ne prolaze, služe se najprizemnijm lažima, diskvalifikacijama i podmetanjima.

Jedna od najnovijih drskih tvrdnji proizvedena u komesarskoj kuhinji stranke “jednog omiljenog lica” je da BiH ne treba vlast u kojoj će biti Bakir Izetbegović.

Pitamo Komšića i njegove jurišnike znači li to da BiH ne trebaju apelacije Ustavnom sudu BiH kojima je spašeno milijun državljanstava, kojima je zaustavljena otimačina povratničkih imanja u RS kroz zakon o katastru i kojima je osporena odluka Vlade RS o prebivalištu?

Znači li to da BiH ne trebaju vrijedne investicije koje je Izetbegović osigurao kroz suradnju s vladama Azerbejdžana i Pakistana, da BiH ne treba povoljan turski kredit od 100 milijuna eura kojiim je osigurano zapošljavanje i egzistencija za tisuće povratnika?

Znači li to da joj ne treba odgovoran državnik koji je otišao u Beograd i predsjedniku Nikoliću u njegovoj palači kazao da ne postoje i nikad neće postojati dvije srpske države na Balkanu, nakon čega je nastupio puni pozitivni obrat u odnosima BiH i Srbije na koji se čakalo od Daytona i koji je u konačnici rezultirao uspješnim zajedničkim nastupom dvije zemlje na nedavnoj Donatorskoj konferenciji u Bruxellesu?

Naravno da Bosna i Hercegovina treba Bakira Izetbegovića na mjestu člana Predsjedništva. Ali, treba još dvojicu takvih koji bi uradili barem desetinu onoga što je uradio Izetbegović u svom mandatu.

Željko Komšić je potrošio osam punih godina, milijune sredstava poreznih obveznika, a da ništa osim par politikanstkih izjava niti je ponudio niti ostavlja za sobom, stoji u priopćenju SDA.

Najnovije