REAKCIJE

SDA: Ivana Marić priznala “jaransko uhljebljavanje”

M-tel vlada Kantona Sarajevo je imenovanjem na mjesto predsjednice Nadzornog odbora JU Kamerni teatar 55, umjesto da je osudi, nagradila svoju “analitičarku” i promotorku Ivanu Marić za njene uvredljive stavove o građanima Bosne i Hercegovine, Bošnjacima, priopćeno je iz sarajevske SDA.

Kako navode iz SDA, nakon odustajanja tzv. Četvorke, a danas Trojke, od njenog imenovanja za dogradonačelnicu grada Sarajeva, i to tek nakon pritiska javnosti zbog uvredljivih izjava o jednom cijelom narodu, nazivajući ga “nepostojećim” i onima koji su “sebi izmislili naziv Bošnjaci da ne bi bili samo muslimani”, očekivala se isprika Četvorke zbog njene kandidature.

– Međutim, umjesto očekivanih osuda, nju je M-tel vlada danas nagradila. Istovremeno, Marić je u svojoj izjavi da ju je predložio njen, kako navodi, drug Damir Marjanović, priznala da ova većina na odgovorne pozicije imenuje kadrove po “drugarskoj osnovi”, te da rade upravo ono što fakturiraju drugima. Pravdajući svoje imenovanje time da je “zaljubljenik pozorišta”, pa je stoga valjda logičan slijed događaja imenovanje za predsjednicu Nadzornog odbora tako važne kulturne ustanove, je vjerojatno i logično u slučaju Ivane Marić jer je, pretpostavljamo, nakon što je ustanovila da je zaljubljenik analiza sebe istim principom proglasila analitičarkom.

Županijski odbor SDA Sarajevo izražava žaljenje zbog činjenice da profesor Damir Marjanović, prije svog prijedloga, nije razmislio o uvredljivim izjavama Ivane Marić o građanima naše zemlje, a zbog kojih je Ivana Marić ostala bez dogradonačelničke pozicije, te da svoju poziciju u vlasti koristi za favoriziranje svojih prijatelja. Građani Kantona Sarajevo, naročito ona većina na koju su se odnosile uvrede Ivane Marić, nisu zaslužili takav odnos, priopćeno je iz ŽO SDA Sarajevo./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

MUP ŽS

U Sarajevu uhitili taksista osumnjičenog za silovanje

Policajci i kriminalistički inspektori MUP-a Županije Sarajevo uhitili su sinoć muškarca koji se sumnjiči da je 17. travnja silovao ženu koja je koristila uslugu...