Schumacher na posebnoj terapiji u pariškoj bolnici

Sedmerostruki svjetski prvak u Formuli 1 Nijemac Michael Schumacher trenutačno se nalazi u pariškoj bolnici Georges-Pompidou. Prema pisanju Le Parisiena, legendarni je vozač iz svojeg doma u Švicarskoj doputovao u francusku prijestolnicu na dvodnevnu terapiju matičnim stanicama.

Schumacher se nalazi pod nadzorom poznatog liječnika Philippea Menaschea, stručnjaka za kardiovaskularnu kirurgiju, a cilj liječenja je pomoći mu u podizanju imunološkog sustava, prenose francuske novine.

Navodno je slavni Nijemac već dvaput boravio u bolnici u Parizu od kada je doživio tešku nesreću na skijanju. Schumacher je stradao 29. prosinca 2013. na skijanju u francuskim Alpama udarivši glavom o stijenu. Iako je nosio skijašku kacigu, doživio je teške ozljede glave. Prebačen je u bolnicu u Grenobleu gdje je podvrgnut dvjema operacijama i stavljen u induciranu komu. Pet mjeseci poslije prebačen je s odjela intenzivne skrbi na rehabilitacijski odjel, a u lipnju 2014. je iz Grenoblea premješten u Sveučilišnu bolnicu u Lausanni. U rujnu iste godine stigao je u svoj dom u švicarskom Glandu, mjestašcu na obali Ženevskog jezera.

Od tada mediji samo nagađaju o njegovu zdravstvenom stanju, no obitelj o svemu šuti.

Schumacherova zdravstvena situacija tako je postala jedna od najvećih tajni današnjeg sporta. Dio medija navodi kako bespomoćno leži u bolničkom krevetu, dok drugi tvrde kako samostalno hoda po kući i da se oporavak dobro odvija./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

PREDSJEDNIK SDSS-A

PUPOVAC: Za dužnost potpredsjednika Vlade RH predložit ćemo Borisa Miloševića

Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac izvijestio je u ponedjeljak nakon sjednice Predsjedništva stranke da će za potpredsjednika Vlade RH za društvene djelatnosti i ljudska prava...