SBŽ: Policajci održali predavanja za djecu

Oglasilo se prvo školsko zvono u novoj školskoj godini. To je ujedno i period kada je MUP Srednjobosanskog kantona, baš kao i prethodnih godina, započeo akciju pod nazivom „SIGURNA DJECA – OSIGURANA BUDUĆNOST“ u okviru koje je planirano provođenje niza aktivnosti na povećanju stupnja sigurnosti najmlađih sudionika u prometu, prenosi Drukciji.ba. 

Jedna od planiranih aktivnosti, koju su realizirali policijski službenici za rad policije u zajednici, jeste i održavanje prigodnih edukativnih predavanja za učenike najnižih razreda u osnovnim školama na području Srednjobosanskog kantona. Ovo je bila prilika da se najmlađi upoznaju sa osnovnim pojmovima u prometu, prometnim znacima, pravilnim ponašanja pješaka u prometu kao i s eventualnim opasnostima koje može izazvati dječja igra na prometnicama i sl.

U dosadašnjem periodu, predavanja su održana u većini osnovnih škola a ova aktivnost će biti nastavljena i u narednom periodu.

Za vrijeme trajanja ove akcije planirano je i povećano prisustvo službenika policije u blizini škola, u vrijeme dolaska u školu, kao i povratka iz škole, koje će biti dodatno upozorenje svim sudionicima u prometu na poštivanje prometnih propisa.

Koristimo ovu priliku te još jednom apeliramo, a naročito u blizini škole, gdje se u svakom trenutku može očekivati da dijete pokuša priječi kolnik. Molimo roditelje još jednom upozorite svoju djecu na opasnosti koje vrebaju u prometu i pokažite im najsigurniji put od kuće do škole. /HMS/

Najnovije

KORONA-PANICI JE KRAJ?

I Lauc i Đikić se slažu – nema potrebe za brojanjem zaraženih

Broj pozitivnih PCR testova nije skroz pouzdan pokazatelj broja oboljelih od Covida-19, što se vidi po velikom nesrazmjeru broja potvrđenih slučajeva i umrlih u...