Saznajte zašto se koža lica peruta i kako to spriječiti

Zašto se koža peruta?

Perutanje kože lica može biti uzrokovano agresivnim pilinzima, istovremenim korištenjem većeg broja proizvoda za njegu lica ili prekomjerna upotreba proizvoda na bazi alkohola ili raznih kiselina.

Sve što je pregrubo ili djeluje isušujuće uzrokuje preosjetljivost kože što ometa njezino normalno funkcioniranje. Iako kemijski pilinzi imaju brojne blagodati za kožu, jedna od nuspojava njihova korištenja je ljuštenje i perutanje kože. Prekomjernim korištenjem aktivnih sastojaka poput glikolne i salicilne kiseline mogu nastati slične posljedice poput ljuštenja i perutanja, pa čak i blagih opeklina. Koža se često peruta nakon upale, odnosno perutanje predstavlja znak da je upala prošla, piše centarzdravlja.hr.

Kako spriječiti i ublažiti perutanje kože?

Svaki put kada uočite da vam je koža oštećena, suha i izmučena, promijenite proizvod za njegu koji trenutačno koristite. Pritom biste se trebali konzultirati sa stručnjakom, odnosno kozmetičarkom ili dermatologom.

Za čišćenje lica odaberite blago sredstvo koje se ne pjeni i blagi hidratantni losion čime ćete koži osigurati dovoljno vlage.

Osim toga, najbolje bi bilo posavjetovati se s dermatologom koji će vam preporučiti odgovarajuću steroidnu kremu i uputiti vas kako ju pravilno koristiti. /HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

BIVŠI MINISTAR ZDRAVSTVA HRVATSKE

HEBRANG BOLUJE OD MALIGNOG LIMFOMA “Liječnici mi daju još tri mjeseca života”

Andrija Hebrang, nekadašnji ministar zdravstva Hrvatske boluje od malignog limfoma (rak limfnog sustava), ozbiljne bolesti koju je sam otkrio. - Prije manje od godinu dana...