Save the Children objavio imena 373 djece ubijene u Gazi

Imena i godine starosti 373 djece ubijene u Gazi u izraelskim napadima objavljena su u srijedu na jednoj stranici u glavnim britanskim dnevnim novinama koju je platila britanska nevladina organizacija Save The Children.

Pod naslovom “U sjećanje na 373 djece ubijene u Gazi”, na osnovu podataka Ujedinjenih nacija i palestinskog ministarstva zdravlja o djeci koja su umrla od 8. srpnja do 3. kolovoza, ova stranica koju je platila nevladina organizacija objavljena je Guardianu, Timesu, Daily Telegraphu i Independentu.

“Vidjeti imena djece, od kojih su neka bila stara nekoliko mjeseci, napisana bijelim slovima na crnoj podlozi, donosi nam u kuću tragediju koja se sručila na djecu u Gazi”, kazao je Justin Forsyth, generalni direktor Save The Children.

“Smrt jednog djeteta je već previše, a smrt 373 je užas koji je okaljao savjest svijeta”, dodao je on.

“Pomozite nam jamčiti da su ovo posljednja imena”, napisala je organizacija ispod popisa imena i pozvala na “stalno primirje”./Fena/

Najnovije

VIDEO KOJI LEDI KRV U ŽILAMA

Azerbajdžanski vojnici skrnave armensku grobnicu

Sve je više na Internetu potvrđenih slučajeva azerbejdžanskih vojnika koji su skrnavili armenske grobove u Gorskom Karabahu. Kako navodi medij Novosti Armenija, jedan od takvih...