ŠEF IZASLANSTVA EU U BiH

SATTLER: Isporučeni prvi testovi na koronavirus koje je financirala EU

Bolnicama u Sarajevu, Mostaru i Tuzli, te Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske danas je isporučeno ukupno 2.500 testova na koronavirus, koje je financirala Europska unija, a čiju nabavku je osigurao Razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP).

Veleposlanik EU u BiH Johann Sattler je izjavio da je “ovo je prva u nizu isporuka koje će biti realizirane u okviru paketa financijske pomoći EU za hitne medicinske potrebe u BiH”.

– Ukupno sedam milijuna eura konkretne EU pomoći omogućit će nabavku 80 respiratora, 7.500 setova za testiranje i 15.000 osobne zaštitne opreme za medicinsko osoblje – kazao je Sattler.

Do kraja tjedna se očekuje isporuka još 5.000 testova, prenosi Fena.

U okviru zajedničkog odgovora na pandemiju koronavirusa, EU i UNDP-a su 26. ožujka potpisali financijski paket za hitnu pomoć BiH u vrijednosti dva milijuna eura, čime je još jednom potvrđeno snažno partnerstvo UNDP-a, EU i domaćih vlasti u odgovoru na trenutnu krizu, priopćeno je iz Ureda specijalnog predstavnika EU u Bosni i Hercegovini./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

SKANDAL

Humanitarna pomoć iz UAE stigla u BiH, ali je namijenjena Crnoj Gori

Zrakoplov iz Ujedinjenih Arapskih Emirata koji je danas dovezao humanitarnu pomoć u BiH, a koja je, kako se ispostavilo namijenjena Crnoj Gori, odletio je...