KONAKOVIĆ I BRKIĆ SA ŠEFOM IZASLANSTVA EU U BIH

SATTLER: Imamo snažnu volju asistirati BiH na putu prema EU

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković danas se susreo sa šefom izaslanstva EU u Bosni i Hercegovini Johannom Sattlerom. Susretu je prisustvovao i zamjenik ministra vanjskih poslova Josip Brkić.

Sugovornici su se složili s konstatacijom da je sada nakon formiranje Vijeća ministara BiH dana velika šansa novom sazivu za napredak i nastavak puta BiH prema europskim integracijama.

Veleposlanik Sattler istaknuo je snažnu volju izaslanstva EU u BiH da asistira BiH na putu prema EU, sa željom da napredak bude što skorije vidljiv.

Asistencija je nešto što itekako trebamo, naveo je ministar Konaković, te dodao da u novostvorenom dobrom političkom ambijentu svoj rad i angažman želi upotrijebiti za napredak građana i države BiH.

Zamjenik Brkić rekao je da politička situacija pokazuje dobru volju i daje šansu za nastavak suradnje dijalogom te da treba ići na sljedeću razinu prema europskim integracijama, na način da se uređuju horizontalne strukture u BiH koje su osnova za napredak.

Sugovornici su se složili da kroz segmente ekonomije, socijalnih, energetskih i kulturnih potencijala treba ići ka zajedničkim ciljevima, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva vanjskih poslova BiH. /HMS/

 

 

Najnovije

STUTTGART

Pretres u Mercedesu zbog sumnje na korupciju

Uredi u zgradi kompanije Mercedes-Benz u Sindelfingenu, pored Stuttgarta, pretreseni su u sklopu istrage protiv dvojice menadžera tvrtke koji su se našli na udaru...