Hrvatski Medijski Servis

SASTANAK U BEOGRADU Srbiji pripala imovina SFRJ u Ženevi i Frankfurtu

Na sastanku predstavnika država sukcesora bivše SFRJ u Beogradu odlučeno je da Srbiji pripadnu objekti Stalne misije pri UN-u u Ženevi i generalnog konzulata u Frankfurtu.

Srbiji su pripale veleposlanstvo i kuće u Harareu, glavnom gradu Zimbabvea, kao i rezidencije u Conakryju u Gvineji, prenosi Srna.

Sastanak je okončan usvajanjem Rezolucije, odnosno donošenjem niza konkretnih odluka po svim točkama dnevnog reda, uključujući i raspodjelu jednog broja nepokretne imovine bivše SFRJ, priopćeno  je iz Ministarstva vanjskih poslova Srbije.

Na sastanku su, također, u skladu sa Sporazumom o pitanjima sukcesije, izvršene izmjene i dopune popisa  iz dodatka aneksa “B” u smislu otpisa jednog broja nepokretne imovine za koju je, nakon provjere imovinsko-pravnog i stvarnog statusa, nesumnjivo utvrđeno da nikada nisu bile ili više nisu u vlasništvu bivše SFRJ, ali i upisa novopronađene imovine bivše SFRJ, koja prethodno nije bila evidentirana.

Razmatrane su i mogućnosti fizičkih podjela velikih diplomatskih kompleksa u Braziliji, New Delhiju i Moskvi, kao i Adis Abebi.

Donesena je i odluka da se popis umjetničkih djela, koja su se nalazila u diplomatsko-konzularnim predstavništvima bivše SFRJ i o čijem stvarnom stanju nema podataka, uputi “Interpolu” radi potrage i poduzimanja daljih mjera iz njihove nadležnosti.

Sljedeći, 20. sastanak Mješovitog odbora za raspodjelu diplomatske i konzularne imovine bivše SFRJ, bit će održan do kraja veljače 2020. godine u Sarajevu./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte