Sastanak SDA, SNSD-a i HDZ-a danas ili sutra

U Sarajevu bi već danas, a najkasnije sutra, trebao biti održan sastanak predstavnika SDA, SNSD-a i HDZ-a s ciljem otklanjanja nedoumica u vezi s imenovanjem Mlađena Božovića za ministra za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine, rekla je predsjedateljica Kluba SNSD-a u Zastupničkom domu Parlamenta BiH Snježana Novaković Bursać.

“Sastanak će sigurno biti održan danas ili najdalje u srijedu, ali svakako prije treće redovne sjednice. To predstavlja jednu vrstu redovnih sastanaka, mada u ovom trenutku imamo konkretnu temu koja ne spada u uobičajene međustranačke dogovore”, izjavila je Bursać.

Ona je dodala da su SDA i SBB prilikom djelovanja Komisije za pripremu izbora Vijeća ministara izrazili konkretnu suzdržanost o pitanju podrške jednom od ministara koji nije izabran i najavile potrebu dodatnog stranačkog usuglašavanja.

“S obzirom na to da mi s nekoliko stranaka zajedno djelujemo na zajedničkoj razini, smatramo da bi na toj razini trebalo nastaviti razgovore i pokušati doći do konkretnog rješenja. Nas prije svega zanima što je to konkretno što oni zamjeraju, jer je Božović prošao sve provjere, a, s druge strane, ne postoje formalno-pravne prepreke za izbor. Konkretno mislim na odluke sudova, da nije osuđivan, niti se vodi proces protiv njega”, istaknula je Bursać.

Ona nije mogla precizirati vrijeme održavanja sastanka, ali je uvjerena da bi najranije trebao biti održan danas u Sarajevu.

Zastupnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine trebao bi u četvrtak, 16. siječnja, odluči hoće li Mlađen Božović, kojeg je predložio DNS-a, biti imenovan za ministra za ljudska prava i izbjeglice u Vijeću ministara BiH.

Komisija Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH za pripremu izbora Vijeća ministara početkom siječnja nije podržala Božovićevo imenovanje za ministra, ali ova odluka nije obavezujuća za Zastupnički dom.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik upozorio je da bi ponovno osporavanje Božovićevog izbora značilo novu krizu u BiH./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

PREMIER LEAGUE

Manchester City petardom ispratio Newcastle, Sheffield golom iz 93. minute vratio europske ambicije

Odigrana su tri susreta 34. kola engleske Premier lige, a nogometaši Manchester Cityja upisali su očekivanu pobjedu nad Newcastleom rezultatom 5:0.Sve je dobro počelo...