NIKŠIĆ O SASTANKU S IZETBEGOVIĆEM: SDA nam je dala korektnu ponudu

Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a BiH  istaknuo je da je sa Bakirom Izetbegovićem, predsjednikom SDA,  razgovarao u jednoj korektnoj atmosferi i da sastanak nije bio kurtoaznog karaktera.

Sastanak čelnika Stranke demokratske akcije i Socijaldemokratske partije BiH Bakira Izetbegovića i Nermina Nikšića, prema onom što je predstavljeno javnosti, nije urodio plodom kako su to domaćini u središnjici SDA priželjkivali.

Sastanak izaslanstava SDA i SDP-a je okončan, a medijima se najprije obratio predsjednik SDA Bakir Izetbegović kazavši da je socijaldemokratima predložio da naprave koaliciju na razini entiteta i na razini države, bez obzira na to što je SDP krenuo u dogovore na razini županija, prenosi Klix.

Nermin Nikšić je istaknuo da je sa Izetbegovićem razgovarao u jednoj korektnoj atmosferi i da sastanak nije bio kurtoaznog karaktera.

“Mi u županijama idemo u formiranje županijskih skupštinskih većina. SDA će i sama krenuti u neke dogovore kada je riječ o formiranju skupštinskih većina na nivou pojedinih županija. Za nas je osobito važno sačekati odluku Središnjeg izbornog povjerenstva. Ukoliko bi ta odluka bila protuustavna , da preferira popis iz 2013. godine, to bi za nas značilo praktično da prestaje potreba za multietničkim strankama kakva je SDP”, kazao je Nikšić.

Podsjetimo, presuda Ustavnog suda BiH po apelaciji Bože Ljubića upravo nalaže uvažavanje rezultata popisa stanovništva iz 2013. pri određivanju broja izaslanika iz pojedinih županija u Federalni dom naroda.

Poručio je da SDP traži svoja prava na svim mogućim pravnim instancama u ovoj zemlji.

“Izetbegović je i sam rekao da je SDP ostao pri svom stavu, da nećemo iznevjeriti svoje partnere s kojima smo krenuli u formiranje županijske skupštine. Ovdje nismo došli donositi  bilo kakvu odluku. SDP odluke donosi na svojim tijelima. Imali smo više nego korektnu ponudu SDA”, rekao je Nermin Nikšić./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

Nevenko Herceg obišao novoizgrađenu športsku dvoranu Osnovne škole u Rodoču

Dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije obišao novoizgrađenu športsku dvoranu Osnovne škole Bartola Kašića u Rodoču.Tijekom obilaska, Anđelko Rogić, ravnatelj Škole upoznao...