Saši Magazinoviću otkriven karcinom

Saša Magazinović, šef kluba zastupnika SDP-a u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine objavio je kako mu je otkriven karcinom kože zbog čega je imao dvije operacije.

On je statusom na društvenoj mreži Facebook pozvao ljude da redovno idu na liječničke preglede kako bi pomogli sebi da sačuvaju zdravlje, prenosi Pogled.ba.

“Od danas do sutra. Tako svi mi živimo. Sve preče od prečeg. A onda se dogodi da sutra ne dođe, a danas smo se mogli pobrinuti da bude drugačije. Nedavno, na pregledu iz potpuno drugih razloga, utvrđeno je kako imam nešto što bi moglo biti rak kože. Onda pomislite kako se to ne događa baš tek tako i da to nikako ne može biti rak. Slijedi prva operacija, odstranjivanje, analiza tkiva – i tek tako se dogodi potvrda da zaista imam rak. Melanom. Mi u ovom društvu rak često zovemo ‘to’ ili ‘ono’ ili kancer, jer zvuči manje loše”, napisao je Magazinović na Facebooku.

On je dodao da nakon druge operacije ne bi trebalo biti više kancerogenih promjena.

On je ponovio kako da bi ljudi trebali naći vremena za preventivne liječničke preglede i da bi svi trebali voditi računa o svom zdravlju./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije