Hrvatski Medijski Servis

SARAJLIĆ: Mogu reći da se nazire nova parlamentarna većina

Asim Sarajlić

Sa 55 glasova za, Zastupnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine je na izvanrednoj sjednici prihvatio da se po hitnoj proceduri razmatra Prijedlog proračuna Federacije BiH, kao i predloženi zakon o njegovom izvršenju.

Za prijedlog da se proračun razmatra po hitnoj proceduri su glasovali SDA, HDZ-HNS, PDA, ASDA i SBB.

“SDA, HDZ i SBB su dio Vlade koja je predlozila Proračun, bilo je logično da ga podržimo. Što se tiče drugih stranaka, mogu reći da se nazire nova parlamentarna većina”, kazao je SDA-ov zastupnik Asim Sarajlić, prenosi N1.

Predsjedavajući Doma Elvir Karajbić naglašava da Federacija do 31. sijačnja mora dobiti ovogodišnji proračun ili odluku o privremenom financiranju jer, u protivnom, dolaze u pitanje financijski tokovi u entitetu.

Obrazlažući proračun premijer FBiH Fadil Novalić kazao je da Prijedlog proračuna Federacije BiH za 2019. godinu iznosi 2.653.843.356 KM, što je za 335,8 milijuna KM ili 11 posto manje u odnosu na proračun za prošlu godinu./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte