Sarajevu kazna od 100 000 eura zbog prekida utakmice?

Disciplinska komisija Europske nogometne federacije (UEFA), rješavajući prekršaje i incidente na kvalifikacijskim utakmicama za Europsku i Ligu prvaka, jučer je kaznila FK Sarajevo sa 6000 eura, zbog pet ili više žutih kartona u uzvratnoj utakmici 3. pretkola Europske lige BATE Borisov – Sarajevo 0:0.

Javne opomene u Borisovu, podsjetimo, dobili su Đokanović, Gavrić, Mustafić, Šišić te Velkoski.

Međutim, UEFA još nije donijela konačnu odluku o sedmominutnom prekidu prve utakmice 3. pretkola Europske lige Sarajevo – BATE Borisov (1:2) koja je odigrana u Zenici. Susret je bio prekinut zbog ubacivanja baklji i drugih predmeta u teren.

– Zbog težine prekršaja, ali i obimnog disciplinskog materijala iz ranijih kvalifikacijskih utakmica Europske i Lige prvaka, konačna odluka je odgođena za nastavak sjednice – piše Avaz.

Klub sa Koševa mogao bi spomenuti duel pamtiti po rekordnoj kazni. Prema zadnjim informacijama, prvaku Bosne i Hercegovine prijeti novčana kazna do 100 000 eura i veoma je moguće da je u konačnici i dobije./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

IGRA SE U ORLANDU

Musa i Nurkić se vraćaju na parket

Poznati novinar ESPN-a Adrian Wojnarowski donosi informacije u kojem formatu bi se mogla dovršiti sezona u NBA ligi za koju se procjenjuje da će...