Hrvatski Medijski Servis

SARAJEVO: Uzrok požara na Grbavici neugašeni opušci cigareta

Foto: Klix

Do požara koji je u petak navečer izbio u neboderu u sarajevskoj ulici Grbavička najvjerovatnije je došlo usljed bacanja neugašenih opušaka cigareta u PVC korpu za smeće – potvrđeno je iz Ministarstva unutarnjih poslova Županije Sarajevo.

– Izvršenim oševidom i po izjavi ovlaštenog vještaka konstatirano je da je do požara najvjerovatnije došlo usljed bacanja neugašenih opušaka cigareta u PVC korpu za smeće, a koja se nalazila na balkonu stana, nakon čega se proširio u unutrašnjost stana i stambene zgrade, nanijevši materijalnu štetu na ukupno tri stana – izjavio je glasnogovornik MUP-a ŽS-a Mirza Hadžiabdić.

Požar u neboderu u ulici Grbavička broj 6a izbio je oko 20:52 sata u stanu na 9. katu, ali se ubrzo proširio na susjedni stan pored, te na stan na 10. katu.

U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba, a medicinska pomoć ukazana je dvojici vatrogasaca koji su sudjelovali u gašenju požara, te dvojici policajaca koji su se nagutali dima./F/HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte