Hrvatski Medijski Servis

SARAJEVO: Uhićeni u akciji “Mak” prodavali drogu i u zgradi Doma umirovljenika u Nedžarićima

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužiteljstva Županije Sarajevo protiv Aldina Zornića, Edina Džinića, Safeta Kurtovića, Envera Džanke, Armina Mirvića i Edine Džanko zbog kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

Optuženi su da su od početka 2019. godine nabavljali veće količine droge heroin, kanabis i amfetamin. Drogu su preprodavali između sebe te telefonskim komunikacijama i šifriranim porukama dogovarali i prodavali je konzumentima na području Županije Sarajevo. Jedna od lokacija na kojoj su prodavali drogu je i, kako su je zvali, “ruševina”, odnosno, devastirana zgrada Doma umirovljenika u Nedžarićima, prenosi Klix.

Na prijedlog Tužiteljstva Županije Sarajevo Općinski sud u Sarajevu produžio je pritvor za još dva mjeseca optuženima Aldinu Zorniću, Edinu Džiniću, Safetu Kurtoviću, Enveru Džanki i Arminu Mirviću. Pritvor može trajati do 14. prosinca 2019. godine ili do druge odluke suda.

Za Zornićem koji se tereti da je bio dobavljač droge je bila raspisana operativna potjernica, jer je bio van granica BiH. Uhapšen je dva dana nakon provedene akcije uz asistenciju Granične policije BiH./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte