Sarajevo: Ubijen revizor, GRAS povlači sva vozila iz prometa, ubojica uhićen

U mjestu Zovik općina Hadžići danas oko 12:55 sati u autobusu GRAS-a ubijen je revizor Armen Dulić (37), otac dvoje maloljetne djece. Njega je nožem usmrtio Š.S. (60), saznaje Dnevni avaz.

– Policijska uprava Hadžići obaviještena je danas u 12.50 sati, da je u autobusu GRAS-a, u mjestu Zovik, općina Hadžići, došlo do prepirke između Š.S., rođen 1954. godine, nastanjen u Hadžićima i D.A., rođen 1977. godine, nastanjen u Hadžićima. Nakon prepirke, njih dvojica su izašli iz autobusa na autobusko stajalište. Tom prilikom Š.S. je nožem u predjelu grudnog koša nanio ozlijede D.A.

Ozlijeđeni je autobusom prevezen u Dom zdravlja “Hadžići”, gdje mu je prilikom ukazivanja liječničke pomoći konstatirana smrt. Ubojica je pobjegao s lica mjesta, a uhićen je na lokalitetu Gradac, općina Hadžići.

Prilikom uhićenja kod osumnjičenog je pronađen i oduzet nož, koji je koristio prilikom izvršenja krivičnog djela. Također, izuzeta je i jedna jakna radi vršenja potrebnih vještačenja – priopćeno je iz MUP-a KS.

Uviđaj su obavili tužitelj Kantonalnog tužiteljstva u Sarajevu, policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještak medicinske struke. Nastavlja se rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju ovog krivičnog djela.

Avaz podsjeća kako je, prije ubojstva, osumnjičeni Š. S. raspravljao s revizorom da bi u jednom trenutku izvukao nož kojim mu je zadao smrtonosne rane. Nakon ozlijeđivanja, kako je ranije javio Avazov reporter s lica mjesta, osumnjičeni je pobjegao u obližnju šumu, a za njim je tragao veći broj policajaca./HMS/

Djelatnici GRAS-a ogorčeni su zbog ubojstva njihovog kolege, te su iz prosvijeda najavili totalnu obustavu prometa njihovih vozila.

– U ovom trenutku održava se sastanak sindikata i radnika u krugu poduzeća i sva vozila tramvaji, trojelbusi, autobusi i minibusi idu ka garažama – potvrdio je Rešad Hujdur, potpredsjednik Sindikata komunalnog gospodarstva GRAS-a./HMS/

Najnovije