Hrvatski Medijski Servis

Sarajevo u strahu: Čopori lutalica napadaju građane

Psi siju strah ulicama Sarajeva

Stanovnici sarajevskog naselja Grbavica već duže vrijeme žive u strahu od čopora agresivnih pasa prenosi Hrvatski medijski servis.

Posebno su agresivni navečer, doslovno izlaze na glavnu ulicu, napadaju ljude i zaustavljaju promet, piše NAP.

Tako su sinoć, kako je javila jedna građanka NAP-u, napali djevojku koja je izašla iz trolejbusa. Zaustavio se jedan taksista, koji ih je nekako uspio rastjerati.

Stanovnici ovog dijela Grbavice žive u strahu, a posebno su zabrinuti za djecu koja ne da ne smiju sama izaći iz zgrada kako bi otišli u školu ili vrtić koji su u blizini, već se više i ne igraju u obližnjem parkiću.

Osim sedam-osam agresivnih velikih pasa, odnedavno u ovom čoporu nalazi se i 10 štenadi, što dovoljno govori o navodnoj sterilizaciji koja se provodi u ovom gradu.

Stanovnici su se obraćali nadležnim inspekcijskim službama, ali do sada nitko nije reagirao. U zadnjih sedam dana na ovom lokalitetu tri puta su ničim izazvani, napali i ujeli ljude./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte