SARAJEVO: Potvrđena optužnica protiv svodničke grupe, među njima i policajac

Županijski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužiteljstva ŽS protiv Ramela Jusufija, Nejre Jusufović, Emira Šušića, Alena Krtičića i Fahrudina Hajdarbašića.

Ramel Jusufi, Nejra Jusufović, Emir Šušić i Alen Krtičić optuženi su za kaznena djela navođenje na prostituciju, organizirana trgovina ljudima, neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, dok je Jusufi optužen i za kazneno djelo lihvarstvo. Fahrudin Hajdarbašić optužen je za krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja i nedozvoljeno držanje oružja i municije, navodi Avaz.

Prema navodima iz optužnice, Ramel Jusufi i Nejra Jusufović terete se da su od 2017. do aprila 2019. godine organizirali grupu koja je poticala veći broj djevojaka na pružanje seksualnih usluga. Organiziranoj grupi koja se bavila i trgovinom narkoticima, pripadali su i optuženi Emir Šušić i Alen Krtičić. Fahrudin Hajdarbašić optužen je da je, kao uposlenik u Operativnom centru Ministarstva unutarnjih poslova Županije Sarajevo, imao informacije kuda se kreću policijske patrole te da ih je dojavljivao članovima grupe kako ne bi bili uhvaćeni u kaznenom djelu.

Inače, postupajuća tužiteljica Tužiteljstva ŽS je, uz optužnicu, predložila Sudu produženje pritvora optuženima Ramelu Jusufiju, Nejri Jusufović, Emiru Šušiću i Alenu Krtičiću. /HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

HNL

Hajduk nakon velike drame s igračem više pobijedio Inter

U prvoj utakmici nastavka Prve HNL nakon gotovo tromjesečne stanke uzrokovane pandemijom koronavirusa Hajduk je na praznom Poljudu svladao Inter iz Zaprešića s 2:1...