SARAJEVO: Policija u garaži pronašla ukradeni BMW i 10 kilograma marihuane

Policajci MUP-a Županije Sarajevo jučer su prilikom pretresa garaže na području sarajevske općine Centar pronašli automobil “BMW”, te 10 kilograma marihuane i signalni pištolj.

Prema informacijama iz MUP-a ŽS, policajci su nastavili rad na rasvjetljavanju kaznenog djela nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih sredstava, zbog kojeg je A. M. uhićen u nedjelju, te došli do saznanja o njegovim kriminalnim aktivnostima, kao i njegovih suučesnika.

– Na osnovu prethodno pribavljene naredbe Općinskog suda u Sarajevu izvršen je pretres garaže koja se nalazi u ulici Nusreta Fazlibegovića, područje općine Centar Sarajevo, a za koju su došli do informacije da je koristi lice H. K. – navodi se u priopćenju MUP-a ŽS.

Dodaje se kako je prilikom pretresa pronađen automobil “BMW” bez registarskih tablica, jedan signalni pištolj sa punjačem i 10 vreća sa marihuanom, ukupne težine 10 kilograma.

Provjerama je utvrđeno da je automobil ukraden u Orašju 12. siječnja ove godine, te da je za njim raspisana potraga.

– O svemu navedenom obaviješten je dežurni tužitelj Županijskog tužiteljatva Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju dalji rad na potpunom rasvjetljavanju i dokumentiranju kaznenih djela i pronalasku osobe koje se dovodi u vezu sa istim – navodi se u priopćenju./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

FEDERALNA DOPREMIJERKA ZA RTV HB

MILIĆEVIĆ: Htjelo se suspendirati Parlament

Gosti drugog dijela emisije „Iz prve ruke – Covid 19“ na RTV Herceg Bosne bili su Jelka Milićević, federalna dopremijerka, ministrica financija FBiH te...