Sarajevo: Policija intenzivno traga za osobama koje su pokušale oteti djevojčicu

Informacija o pokušaju otmice djeteta iz vrtića „Srećica” u sarajevskom naselju Dobrinja,jučer je potvrđena iz MUP-a Županije Sarajevo. Kako je rečeno, za Avaz, 18. studenog H. Dž. je u Trećoj policijskoj stanici prijavio da su dvije osobe pokušale preuzeti njegovo petogodišnje dijete, što nije dopustila odgajateljica u vrtiću.

– Radeći na rasvjetljavanju navedenog događaja, policijski službenici su u svojstvu svjedoka saslušali H. Dž., kao i odgajateljicu, o čemu je sačinjen zapisnik o saslušanju svjedoka, kojom prilikom se nije došlo do informacija o identitetu NN lica. Sav prikupljeni operativni materijal je dostavljen Županijskom tužiteljstvu u Sarajevu – rečeno je u MUP-u ŽS, uz objašnjenje da policijski službenici intenzivno tragaju za osumnjičenim.

Majka djeteta koje pohađa vrtić u kojem se desio pokušaj otmice na Facebook profilu objavila je da muškarac koji je pokušao otmicu nije ulazio u vrtić, već da se sve odigralo ispred.

Kako je objasnila učiteljica, kada izvede djecu, jedno po jedno pita tko je po njih došao, a kada je to pitala djevojčicu koja je bila na meti otmičara, ona je, navodno, šutjela.

– Čovjek i žena koji su se nalazili tu rekli su da su oni došli po nju i da će je oni odvesti kući. Učiteljica je ponovo upitala djevojčicu jesu li oni došli po nju, a ona je i dalje šutjela, nakon čega se s djevojčicom okrenula i ušla u vrtić. Ovo dvoje su pobjegli glavom bez obzira – napisala je ova majka.

Inače, sazvan je i hitni roditeljski sastanak koji je bio prilika da se svi roditelji upozore, da djecu dovode osobno u vrtić i da dolaze po njih.

Udruženje roditelja maloljetne djece u BiH je, povodom pokušaja otmice djeteta iz vrtića u naselju Dobrinja, uputilo apel nadležnim institucijama da osiguraju da se u svakom vrtiću uspostavi cjelodnevna dežura zaštitara i na taj način zaštite djeca.

Izražavajući veliku zabrinutost i bojazan za sigurnost djece u vrtićima, u ovom udruženju pitaju zašto se ne osiguravaju vrtići i škole ako postoje dežure zaštitara u bankama, trgovinama, kockarnicama i drugim objektima./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

UKUPNO 368 U BIH

Devet novih slučajeva zaraze koronavirusom u Hercegovini

U ponedjeljak u poslijepodnevnim i večernjim satima, u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar na COVID-19 testirano je 48 uzoraka, od kojih je 9 pozitivnih, prenosi...