Hrvatski Medijski Servis

SARAJEVO Počeo sastanak koordinatora iz jedinica lokalne samouprave za poslove mjesnih zajednica

  • Aco Pantić, glavni tajnik Saveza opština i gradova RS
  • Vesna Travljanin, direktorica SOG FBiH
Foto: Promedia/HMS/

U Sarajevu je počeo  zajednički sastanak Mreža praktičara/koordinatora iz jedinica lokalne samouprave za poslove mjesnih zajednica, u organizaciji Saveza općina i gradova Federacije BiH i Saveza opština i gradova Republike Srpske, a uz podršku Projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini“, koji financiraju Vlade Švicarske i Švedske, a provodi Razvojni program ujedinjenih naroda – UNDP, javlja HMS.

Prisutnima su se obratili Aco Pantić, glavni tajnik Saveza opština i gradova RS i Vesna Travljanin, direktorica SOG FBiH.

Tema ove konferencije, na koju su pozvane sve jedinice lokalne samouprave iz Bosne i Hercegovine, je „Uloga mjesnih zajednica u pripremama i provođenju mjera zaštite i spašavanja u slučaju prirodnih nepogoda“.

Na sastanku će biti predstavljen zakonski okvir sa posebnim naglaskom na prava i dužnosti građana u sustavu zaštite i spašavanja, kao i trenutni planovi za zaštitu od prirodnih nepogoda.

Sudionicima konferencije bit prezentirane prilike i mogućnosti za unapređenje uloge mjesnih zajednica u pripremama i provođenju mjera zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara, kao i Analiza na temu smanjenja rizika od katastrofa./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte