Hrvatski Medijski Servis
IZ MINUTE U MINUTU

SARAJEVO: Oglasila se policija nakon samoubojstva Nedžada Čauševića

Mirza Hadžiabdić, glasnogovornik Ministarstva unutarnjih poslova Županije Sarajevo kazao je da je Nedžad Čaušević, osumnjičeni za ubojstvo ženske osobe u Nedžarićima prilikom bijega pucao na policiji i potom izvršio samoubojstvo aktiviranjem ručne bombe.

Operativni centar MUP-a ŽS je, prema Hadžiabdićevim riječima, u 7:17 obaviješten da su dvije osobe zadobile ozljede za koje se sumnja da su proistekle upotrebom vatrenog oružja, na lokalitetu Nedžarića, točnije u ulici Aleja Bosne Srebrene.

– Odmah su na mjesto nesreće izašli pripadnici Uprave policije, kao i ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, čiji liječnik je konstatirao smrt jedne osobe, dok je druga osoba prevezena na ukazivanje daljnje liječničke pomoći, prvo u Opću bolnicu, a kasnije i na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu. Nakon okončanja očevida kojim je rukovodio dežurni tužitelj Tužiteljstva ŽS, promet u ulici Aleja Bosne Srebrene je normaliziran – kazao je Hadžiabdić.

Od posljedica upotrebe vatrenog oružja smrtno stradala osoba S. T. (39), dok je osoba S. M. (59) zadobila teže tjelesne ozljede i zadržana na daljnjem liječenju. Van životne je opasnosti.

– Radeći na rasvjetljavanju kaznenih djela, u ovom trenutku kvalificiranih kao ubojstvo i izazivanja opće opasnosti s težom posljedicom, policijski službenici su identificirali osobu koja je osumnjičena za izvršenje, a riječ je o Nedžadu Čauševiću (41) – rekao je Hadžiabdić, prenosi Avaz.

Prema njegovim riječima, Policijska Uprava Istočno Sarajevo je na lokalitetu Krupca locirala vozilo koje je koristio osumnjičeni tokom izvršenja kaznenih djela, a poslije je lociran i osumnjičeni na obližnjem šumskom lokalitetu.

– Nakon što je primijetio policijske službenike pucao je iz vatrenog oružja, prilikom čega niko nije ozlijeđen. Izvršio je samoubojstvo aktivirajući ručnu bombu – kazao je Hadžiabdić./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte