SARAJEVO: Na području općine Ilidža pronađena 53 migranta bez identifikacijskih dokumenata

Policijski službenici Pete PU Uprave policije MUP-a Županije Sarajevo u srijedu su, u skladu sa Operativnim planom, nastavljajući akciju humanog smiještanja migranata, od 17.30 do 20.30 sati, u suradnji sa Službom za poslove sa strancima, na području općine Ilidža pronašli 53 osobe afroazijskog porijekla – migranta bez identifikacijskih dokumenata.

Tom prilikom je 50 osoba prevezeno u Terenski ured za poslove sa strancima u krug Prihvatnog imigracionog centra Ušivak, dok su tri predate na dalju nadležnost Službi za poslove sa strancima u Imigracioni centar u Istočnom Sarajevu.

Planirane mjere i radnje su provedene s ciljem sprečavanja i sankcionisanja svih oblika nezakonitog ponašanja te boravka na otvorenom i javnom prostoru i improvizovanim smještajima.

U skladu s navedenim, policijski službenici Šeste PU su izvršili pregled Prihvatnog imigracionog centra Ušivak, te tom prilikom nisu pronađeni predmeti koji bi se mogli dovesti u vezu s izvršenjem kaznenih djela.

U okviru navedene aktivnosti za dvije osobe su pronađeni dokazi o njihovom boravku u susjednoj zemlji i načinu ulaska u BiH, te su im izrečene mjere protjerivanja iz BiH i stavljeni su pod nadzor u imigracioni centar do njihovog udaljenja iz BiH. Spomenute aktivnosti su protekle bez incidenata ili narušavanja javnog i mira.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo će i u narednom periodu nastaviti sa provođenjem spomenutih aktivnosti, priopćeno je iz MUP-a ŽS./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

HNL

Hajduk nakon velike drame s igračem više pobijedio Inter

U prvoj utakmici nastavka Prve HNL nakon gotovo tromjesečne stanke uzrokovane pandemijom koronavirusa Hajduk je na praznom Poljudu svladao Inter iz Zaprešića s 2:1...