SARAJEVO: Na KCUS-u prislonio doktoru pištolj na glavu i rekao: “Hoćeš da te ubijem!”

Na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu roditelj bolesnog djeteta na Pedijatriji je pištoljem prijetio doktoru Edi Hasanbegoviću, šefu Klinike, traživši izmještanje za dijete, piše Patria.

Intervenirala je policija MUP-a ŽS, a kako je kazao glasnogovornik MUP-a KS Mirza Hadžiabdić, policajci vrše provjere prijave koja se odnosi na ugrožavanje sigurnosti.

“Postupajući po prijavi E. H. policijski službenici su pronašli i identificirali osobu koja je trenutno na ispitivanju u prostorijama MUP-a ŽS”, kazao je Hadžiabdić.

Denis Smajlović, roditelj bolesnog djeteta, javio se “Avazu” i ispričao svoju verziju priče.

– Pola godine mi liječe dijete vezano za štitnu žlijezdu i sve vrijeme govore da je to posljedica puberteta. Poslije pet mjeseci jedna doktorica kaže da sumnja da je to autoimuni hepatitis i da treba hitno raditi biopsiju jetre. Ja to ne dozvoljavam, uzimam dijete i idemo u Tursku. Gore se javljam na kliniku, rade joj pretrage, gdje ustanovljuju da dijete ima autoimuni hepatitis, tuberkulozu jetre – kaže na početku ispovijesti Smajlović.

Nakon nekoliko tjedana, dijete se bolje osjeća i vraćaju se u BiH.

– Vraćamo se u BiH i ovdje se dijete učlanjuje u udruženje, gdje dobiva lijekove za 15 dana. Dolazim ovdje i javljam se na Pedijatriju i kažem da imamo lijekove za 15 dana. Oni su poslali dopis Zavodu zdravstvenog osiguranja, odakle su dobili odgovor da ne mogu nabaviti lijekove. Isti odgovor je bio i iz apoteke KCUS-a. Sljedeći korak je da se potpisuje izmještanje djeteta i tu nailazimo na prepreke od doktora, direktora Klinike Ede Hasanbegovića. On to odgađa. I jučer mu govorimo na konziliju da imamo lijekove još danas, da u srijedu nećemo imati. On kaže da trebaju doći neki doktori da vide može li se to nešto uraditi. A napominjem vam da su ti doktori već bili suglasni da se dijete izmjesti vani. Kažem ja “doktore, nije problem, ne morate potpisati, ali imat ćete problem” – prepričava ogorčeni roditelj bolesnog djeteta.

Kaže da je doktor nakon toga izveo njegovu suprugu vani i rekao joj da će sve biti uredu.

– Rekao je “vidimo se sutra”. I mi smo danas došli, a ja mu opet kažem: “Doktore, jeste li svjesni da moje dijete sutra nema lijekove?” Kaže on: “Ja sam u 13 sati sazvao konzilij da se odluče” i počeo je govoriti da nije do njega i smijao mi se u lice. I ja onda izvadim pištolj, plinski, prislonim na njega i kažem: “Nemoj da te ubijem sada, razumiješ!” Nisam ga udarao, nisam ništa uradio, samo sam izašao i to je to. Moje dijete ode, ja sam sakupio novac od prijatelja i uzeo kartu i moje dijete ide u Tursku bez suglasnosti. Ovo sam uradio i radi druge djece jer nije normalno – kaže na kraju Smajlović.

O ovom slučaju još uvijek se nisu oglasili iz KCUS-a./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

STUDIJA POKAZALA

Eterično ulje od smilja iz Hercegovine uništava stanice raka

Eterično ulje smilja iz Hercegovine liječi rak, pokazala su prva istraživanja koja su uradili studenti Kemijskog tehnološkog fakulteta u Splitu koji rade na projektu...