SARAJEVO: Mostarcima ukupno 54 mjeseca zatvora za krijumčarenje marihuane

Nakon razmatranja sporazuma o priznanju krivnje, Općinski sud u Sarajevu oglasio je krivim Vladu Jurića i Aldina Gaštana, obojica iz Mostara, zbog kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Jurić je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od dvije godine i šest mjeseci, dok je Gaštan osuđen na dvije godine zatvora, potvrđeno je iz Tužiteljstva Sarajevske županije.

Vlado Jurić i Aldin Gaštan terete se da su polovinom siječnja 2019. godine prvobitno dogovorili kupovinu droge na području Hercegovine, potom je utovarili u automobil Renault Kangoo i uputili se preko teritorije Sarajevske županije u Kiseljak radi prodaje.

Pripadnici MUP-a Sarajevske županije, u suradnji sa Obavještajno-sigurnosnom agencijom (OSA) BiH su ih 30. siječnja otkrili, a potom i uhitili na naplatnim kućicama autoputa A1 u Tarčinu, u akciji kodnog naziva “Sedlo”. Tada je pronađeno i oduzeto oko 110 kilograma modificirane marihuane – “skunka”. Optuženima je na prijedlog Tužiteljstva produžen i pritvor./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije