Hrvatski Medijski Servis
IZ MINUTE U MINUTU

SARAJEVO Kardinal Puljić primio novoizabranog veleposlanika RH u BiH

Nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić primio je u srijedu,  u prostorijama Nadbiskupskog ordinarijata vrhbosanskog u Sarajevu novoimenovanog veleposlanika Republike Hrvatske u BiH mr. sc. Ivana Sabolića i njegovu suprugu gđu. Luciju Sabolić. Sastanku je nazočio i generalni vikar Vrhbosanske nadbiskupije mons. Slađan Ćosić.

Kardinal Puljić tom prigodom ukratko je predstavio povijest i današnju sliku Vrhbosanske nadbiskupije, te drugih biskupija koje pripadaju metropoliji na području Bosne i Hercegovine.

Razgovaralo se i o odnosima Hrvatske i Bosne i Hercegovine, projektima koji se tiču Hrvata na ovim područjima, kao i o aktualnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini.

Veleposlanik Sabolić zahvalio je kardinalu Puljiću na prijemu i ugodnom razgovoru, te izrazio spremnost za suradnju i pomoć Hrvatima na ovim prostorima, dok je kardinal iskoristio prigodu i preko veleposlanika zahvalio Hrvatskoj Vladi na pomoći i projektima za Hrvate na ovim prostorima u svrhu opstanka i povratka./KTA/HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte