SARAJEVO Kardinal Puljić primio novoizabranog veleposlanika RH u BiH

Nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić primio je u srijedu,  u prostorijama Nadbiskupskog ordinarijata vrhbosanskog u Sarajevu novoimenovanog veleposlanika Republike Hrvatske u BiH mr. sc. Ivana Sabolića i njegovu suprugu gđu. Luciju Sabolić. Sastanku je nazočio i generalni vikar Vrhbosanske nadbiskupije mons. Slađan Ćosić.

Kardinal Puljić tom prigodom ukratko je predstavio povijest i današnju sliku Vrhbosanske nadbiskupije, te drugih biskupija koje pripadaju metropoliji na području Bosne i Hercegovine.

Razgovaralo se i o odnosima Hrvatske i Bosne i Hercegovine, projektima koji se tiču Hrvata na ovim područjima, kao i o aktualnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini.

Veleposlanik Sabolić zahvalio je kardinalu Puljiću na prijemu i ugodnom razgovoru, te izrazio spremnost za suradnju i pomoć Hrvatima na ovim prostorima, dok je kardinal iskoristio prigodu i preko veleposlanika zahvalio Hrvatskoj Vladi na pomoći i projektima za Hrvate na ovim prostorima u svrhu opstanka i povratka./KTA/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

SARAJEVO

Hospitalizirani Kinezi nemaju koronavirus

Kako saznaje Dnevni avaz, prema neslužbenim informacijama, Kinezi koji su hospitalizirani u Klinici na Podhrastovima u Sarajevu su negativni na koronavirus.- Nalazi su gotovi...