Sarajevo: Izložba slika “Infinitum” autorice Hibe Mustafić u okviru programa manifestacije “Dani Kantona Sarajevo”

U organizaciji Središnje uprave HKD Napredak, a u okviru programa manifestacije “Dani Kantona Sarajevo”, u ponedjeljak 6. svibnja 2024. godine u Galeriji “MAK” Muzeja književnosti i pozorišne umjetnosti BiH u Sarajevu, ul. Sime Milutinovića Sarajlije 7, s početkom u 19,00 sati bit će upriličeno otvorenje izložbe “Infinitum” autorice Hibe Mustafić, predsjednice Udruge likovnih umjetnika HKD Napredak Sarajevo.

Izložba koju će otvoriti ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Magoda, za posjetitelje će biti otvorena do nedjelje 12. svibnja.

O AUTORICI:

Hiba Mustafić rođena je u Sarajevu 1960. godine, gdje se i obrazovala.

Kreativnost, a osobito afinitet prema likovnoj umjetnosti iskazala je još u ranom djetinjstvu, a već tijekom osnovnog školovanja bilježi i prva priznanja za iskazani talent.
Profesionalno višegodišnje bavljenje turizmom niti jednoga trenutka nije umanjilo njenu ljubav prema likovnoj umjetnosti niti potrebu da se iskaže upravo na ovom polju.

Rezultat toga je i samostalni projekt – Galerija „Blue Art“ koji pokreće 2012. godine , nakon 30-ogodišnjeg stvaralaštva. Riječ je o autorskoj galeriji otvorenoj s ciljem da široj javnosti predstavi isključivo svoja certificirana djela, od umjetničkih slika u raznim likovnim tehnikama (ulje i akril na platnu, grafika, crtež, pastele) do umjetnički obrađenih predmeta od upotrebne vrijednosti.

Hiba Mustafić

Tijekom proteklog razdoblja Hiba Mustafić predstavila se domaćoj i inozemnoj javnosti kako samostalnim izložbama tako i kao autorica – sudionica preko stotinu kolektivnih, humanitarnih, revijalnih i aukcijskih izložbi i likovnih kolonija i radionica u BiH i inozemstvu među kojima su i :

SAMOSTALNE IZLOŽBE:

2014. veljača – „ODA HARMONIJI“ – Galerija Bosanskog kulturnog centra – Sarajevo
2016. ožujak – „HARMONIJA KRAJNOSTI“ – Galerija samostana Sveti Anto – Sarajevo
2016. svibanj – „PLAVI NOKTURNO“- Gradska galerija – Jace  (Izložba organizirana u sklopu 35. Pozorišnih/kazališnih igara)
2016. svibanj- „GOVOR TIŠINE“-Galerija Likum – Brčko (Izložba organizirana u tradicionalne kulturne manifestacije „Proljeće u gradu Brčko 2016“.)
2016. listopad- “ BLUE ART” Streat Gallery Zenica
2017. siječanj- “IGRA SVJETLOSTI” Vinil gallery Sarajevo
2018. srpanj-“ “POEZIJA OBOJENE REALNOSTI”” Pomorski muzej Orebic
2018. studeni- “SIMFONIJA KOLORITA”Galerija Gimnazije Kiseljak,
2018 . prosinac- “IZGUBLJENI U BOJI I VREMENU” Cabaret Zenica
2019. kolovoz – “SIMFONIJA DUSE” Galerija Anuncijata Orebic
2019. rujan – “PROTKANO KROZ NITI DUSE” Split/Dugi Rat,
2020. rujan – “NA NJEDRIMA BOSANSKIM” Muzej knjizevnosti i poz. umjetnosti-Galerija Mak Sarajevo
2021. listopad – “NATURA EST CULTURA,, Muzej književnosti i poorišne umjetnosti-Galerija Mak Sarajevo
2022. prosinac – “ANTURIJ” Umjetnička galerija “Kristian Kreković” Tuzla

/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img