SARAJEVO: Anis Sabitović trenutno najtraženija osoba u BiH

Sve policijske agencije iz Bosne i Hercegovine, uključujući Graničnu policiju BiH, tragaju za osuđenikom Anisom Sabitovićem, potvrdio je večeras za “Avaz” Faruk Zupčević, direktor Kazneno-popravnog zavoda Sarajevo.

Sabitović se, naime nije vratio s dopusta te je trenutno najtraženija osoba u BiH. Zupčević je pojasnio da je Sabitović, budući da je ispunjavao sve uvjete, i ranije koristio vanzavodske pogodnosti i da se do sada uvijek redovno vraćao.

– On je trebao jučer, najkasnije do 12.15 sati javiti, ali nije došao. Mi smo odmah ispoštovali sve procedure i o slučaju obavijestili nadležne službe – rekao je za “Avaz” Zupčević.

Sugovornik nije želio komentirati špekulacije da je Sabitović “na divlje” prešao granicu i pobjegao u inozemstvo te je dodao da je sada sve u rukama policije.

Inače, Sabitović je bio svjedok u predmetu protiv Amela Sejfovića kojem se sudi za bijeg iz sarajevskog zatvora. On je izjavio da je unio paket za koji vjeruje da je u njemu bio pištolj koji je Sejfović koristio prilikom bijega./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

EVO ŠTO ČEKA EUROPU

Stigla još jedna velika prognoza za ljeto

Nakon što su AccuWeather, ali i meteorolozi Državnog hidrometeorološkog zavoda objavili velike sezonske prognoze za ljeto, sada je isto učinio i europski meteorološki servis...