Hrvatski Medijski Servis

SANSKOM MOSTU PRIJETI POTOP Proglašeno stanje prirodne nesreće

Zbog kiše koja od jučer pada na području Unsko-sanske županije došlo je do porasta vodostaja rijeka Une i Sane, a tijekom noći i sutrašnjeg dana očekuje se dodatno povećanje vodostaja. Prema predviđanjima najviše padalina i rast vodostaja Sane i njenih pritoka predviđa se u Sanskom Mostu zbog čega je Federalna uprava civilne zaštite (FUCZ) u ovu općinu uputila svoje timove.

Stotinu pripadnika FUCZ-a s čamcima, pumpama visokog pritiska, agregatima i ostalom opremom za spašavanje na vodi stigli su u Sanski Most u kome su uspostavili kamp te se stavili na raspolaganje lokalnoj zajednici kako u obrani od poplava, tako i, ako bude potrebno, i u evakuaciji i spašavanju stanovništva, javlja N1.

Agencija za vodno područje rijeke Save ustupila je 32.000 vreća pripadnicima FUCZ-a koje će se večeras puniti pijeskom i rasporediti na kritičnim točkama.

Fahrudin Solak, direktor Federalne uprave civilne zaštite, održao je sastanak s načelnikom Općine, predstavnicima Općinske službe i Stožera civilne zaštite, kao i ostalim strukturama u ovoj općini. Razgovarano je o pripremama koje je ova lokalna zajednica već provela u proteklih nekoliko dana i planu prema kome će se djelovati u narednom razdoblju.

Večeras će biti održan i sastanak s premijerom županijskim stožerom Unsko-sanske županije.
Zbog obilnih padalina Općinski stožer civilne zaštite Sanskog Mosta, na izvanrednoj sjednici, donio je Odluku o proglašenju stanja prirodne nesreće./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte