SANSKOM MOSTU PRIJETI POTOP Proglašeno stanje prirodne nesreće

Zbog kiše koja od jučer pada na području Unsko-sanske županije došlo je do porasta vodostaja rijeka Une i Sane, a tijekom noći i sutrašnjeg dana očekuje se dodatno povećanje vodostaja. Prema predviđanjima najviše padalina i rast vodostaja Sane i njenih pritoka predviđa se u Sanskom Mostu zbog čega je Federalna uprava civilne zaštite (FUCZ) u ovu općinu uputila svoje timove.

Stotinu pripadnika FUCZ-a s čamcima, pumpama visokog pritiska, agregatima i ostalom opremom za spašavanje na vodi stigli su u Sanski Most u kome su uspostavili kamp te se stavili na raspolaganje lokalnoj zajednici kako u obrani od poplava, tako i, ako bude potrebno, i u evakuaciji i spašavanju stanovništva, javlja N1.

Agencija za vodno područje rijeke Save ustupila je 32.000 vreća pripadnicima FUCZ-a koje će se večeras puniti pijeskom i rasporediti na kritičnim točkama.

Fahrudin Solak, direktor Federalne uprave civilne zaštite, održao je sastanak s načelnikom Općine, predstavnicima Općinske službe i Stožera civilne zaštite, kao i ostalim strukturama u ovoj općini. Razgovarano je o pripremama koje je ova lokalna zajednica već provela u proteklih nekoliko dana i planu prema kome će se djelovati u narednom razdoblju.

Večeras će biti održan i sastanak s premijerom županijskim stožerom Unsko-sanske županije.
Zbog obilnih padalina Općinski stožer civilne zaštite Sanskog Mosta, na izvanrednoj sjednici, donio je Odluku o proglašenju stanja prirodne nesreće./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

Obilježen Dan branitelja općine

Šestu godinu zaredom Posušje dostojanstveno obilježava Dan svojih branitelja. Program obilježavanja započeo je Svetom misom za sve nestale, poginule, umrle i žive branitelje u...