Sanjin Sefić bit će izručen BiH

Apelacijski sud u Novom Sadu pravosnažno je odlučio da državljanin Bosne i Hercegovine Sanjin Sefić, koji se sumnjiči da je automobilom kod Zemaljskog muzeja u Sarajevu 10. listopada navečer usmrtio dvije djevojke, bude izručen BiH.

Tom odlukom odbijena je žalba Sefićeva branitelja i potvrđeno rješenje Višeg suda u Novom Sadu kojom je utvrđeno da su ispunjene zakonske pretpostavke za izručenje BiH Sefića zbog kaznenog djela teško djelo protiv sigurnosti javnog prometa i neukazivanje pomoći osobi ozlijeđenoj u prometnoj nezgodi, prenosi Tanjug.

U priopćenju Višeg suda u Novom Sadu navodi se kako će spisi predmeta u najkraćem roku biti dostavljeni Ministarstvu pravde Srbije, jer konačnu odluku o izručenju donosi ministar pravde.

Sefić je nakon nesreće 10. listopada pobjegao, da bi dva dana kasnije bio uhićen u Srbiji na temelju međunarodne tjeralice raspisane po naredbi županijskog suda u Sarajevu.

Inače, organi BiH vode postupak protiv još tri osobe koje se dovode u vezu s prometnom nesrećom zbog sumnje da su pomogli Sefiću poslije izvršenja kaznenog djela.

Kako su prenijeli mediji to su A.D. (29) iz Sarajeva, N.S. (28) iz Foče i S.S. (22) iz Sarajeva.

U dvorištu obiteljske kuće N.Š, pronađen je automobil “golf 6” koji je, prema podacima policije, korišten za izvršenje kaznenog djela, a čiji je vlasnik A.M. iz Sarajeva./Fena/HMS/

Najnovije

ŠIROKI BRIJEG

Svoje stihove govorili pjesnici iz Širokog Brijega, Mostara, Rame, Ljubuškog, Posušja i Imotskoga

Posljednji od četiri književna susreta ovogodišnje manifestacije „Književna večer s književnicima s područja Županije Zapadnohercegovačke“, u organizaciji knjižnica ove županije, upriličena je u Narodnoj...