Hrvatski Medijski Servis

Salkić: Dodik podržava ubijanje nevinih palestinskih civila

Potpredsjednik Narodne skupštine RS, Ramiz Salkić i kandidat SDA za predsjednika tog entiteta ogorčen je, kaže, zbog pisma podrške predsjednika RS Milorada Dodika izraelskom predsjedniku Shimonu Peresu i premijeru Benjaminu Netanyahuu, javlja novinska agencija patria.

“Dodik nema pravo u ime svih građana bh.entiteta RS, posebno u ime Bošnjaka, pisati bilo kakva pisma, a najmanje ima pravo pisati pisma podrške za ubijanje nevinih palestinskih civila, žena i djece. Ovakvi Dodikovi stavovi mogu se tumačiti kao svojevrsna poruka muslimanima Bošnjacima u ovom entitetu što bi im se moglo dogoditi da on, ne dao Bog, ima neku moć”, naveo je.

Dodik, kao predsjednik svih građana ovog entiteta trebao bi, kako kaže, voditi računa o interesima svih građana, a ne samo o interesima svoje političke stranke i dijela srpskog naroda koji ga podržava.

“Pravo vrijeme za pisanje pisama bilo je jučer, 11. srpnja, a to je pismo isprike i kajanja Bošnjacima za zločine vojske i policije RS i genocid u Srebrenici. Umjesto što se bavi pisanjem beskorisnih pisama bolje bi bilo da se Dodik bavi rješavanjem teških ekonomskih problema i posljedicama nedavnog nevremena u ovom entitetu kako bi svi građani mogli normalno živjeti, što danas nije slučaj”, izjavio je ovim povodom potpredsjednik NSRS, Ramiz Salkić./NAP/HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte