Sve vijesti

NIJE BIO ZAŠTIĆEN

Sahranjen Marko Mišić, povratnik u župu Plehan koji je preminuo nakon što je nedavno teško pretučen

Hrvatski povratnik u rodno mjesto Brezici Marko Mišić, koji je u utorak u 68. godini života preminuo u bolnici u Slavonskom Brodu od posljedica koje je zadobio kada je teško pretučen u pokušaju sprječavanja krađe drva iz svoje šume, pokopan je u subotu na mjesnom groblju u Brezicima.

Misu zadušnicu ispred grobljanske kapele, u zajedništvu s generalnim vikarom Vrhbosanske nadbiskupije Mladenom Kalfićem te okolnim svećenicima fra Mirkom Filipovićem, fra Franjom Daliborom Stjepanovićem i Markom Sliškovićem, predvodio je plehanski gvardijan i župnik fra Anto Tomas, piše kta.

Podsjećamo, Marko Mišić brutalno je pretučen 12. listopada dok je pokušavao spriječiti kradljivce drva iz svoje šume. Pronašli su ga susjedi Omer Mujkanović i Ivan Čičak u kanalu s teškim ozljedama mozga, pluća i rebara. Stanje mu je sve vrijeme u bolnici u Slavonskom Brodu bilo teško, doktori su ga pokušavali stabilizirati, ali nažalost bezuspješno.

Za ovo kazneno djelo osumnjičene su dvije osobe, od kojih je jedna maloljetna, te se nalaze u pritvoru i bit će zakonski sankcionirani.

Marko Mišić je rođen 1955. godine u Brezicima, a sa suprugom Lucijom ima troje djece i petero unučadi. Cijeli je svoj radni vijek kao vrsni majstor proveo radeći u inozemstvu. Među prvima se vratio 2008. godine u svoj rodni zavičaj.

Sućut u povodu smrti Marka Mišića ranije je uputio nadbiskup metropolit vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tomo Vukšić koji je, između ostaloga, tom prigodom istaknuo je da su ”ovaj nemili događaj, kao i sve češći napadi na povratnike te sve učestalije nasilje, o kojemu gotovo svakodnevno čitamo i slušamo u sredstvima društvenih komunikacija, snažan poziv i opomena odgovornim u društvu i institucijama, da poduzmu neophodne mjere kako bi se osigurao pravedan mir, poštivanje privatnog vlasništva svakog pojedinca u svakom dijelu Bosne i Hercegovine te uvjeti u kojima će se svatko osjećati sigurno u svome domu”./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

ZAGREB

Troje radnika ozlijeđeno, jedan teže u odronu otpada

Tri su osobe ozlijeđene, od kojih jedna teže, u jutrošnjem odronu otpada na Jakuševcu, izjavio je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević naglasivši da se odgovornost...