Sve vijesti

HNK Mostar

WASHINGTON

SAD upozorovaju Sjevernu Koreju: Platit ćete cijenu za svaku isporuku oružja Rusiji!

Američki savjetnik za nacionalnu sigurnost Jake Sullivan upozorio je da će Sjeverna Koreja “platiti cijenu” za svaku isporuku oružja Rusiji za podršku ratu u Ukrajini.

Sullivan je govorio o nedavno pojačanim kontaktima između Sjeverne Koreje i Rusije i isporuci oružja iz Pjongjanga Moskvi za upotrebu u ratu u Ukrajini.

“Mogu vam reći ovo, ciljanje na žitnice i infrastrukturu za grijanje velikih gradova dok ulazimo u zimu, opskrbljivanje Rusije oružjem za korištenje na bojnom polju za zauzimanje područja suvereniteta druge zemlje, imat će negativan utjecaj na Sjevernu Koreju i oni će platiti cijenu u međunarodnoj zajednici”, rekao je Sullivan.

Navodeći da su “upozorili” Sjevernu Koreju da ne bi trebala isporučivati ​​oružje Rusiji, Sullivan je naveo da će nastaviti procjenjivati mogućnosti da odvrate administraciju Pjongjanga od poduzimanja koraka za prodaju oružja.

Sjevernokorejski lider Kim Jong-un posjetit će Rusiju ovog mjeseca i sastat će se s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom kako bi “pružio više oružja za Moskvu u ratu u Ukrajini i na različitim područjima”, objavio je New York Times, pozivajući se na američke dužnosnike./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

KOSOVO

KFOR: Prisutni smo na rizičnom području, spremni smo odgovoriti ako bude potrebno

Iz KFOR-a su poručili da su prisutni na rizičnom području i da su spremni odgovoriti na situaciju ako bude potrebno. KFOR je također odgovorio na...