SAD U Memphisu nakon ubojstva crnca izbili sukobi, ozlijeđena 24 policajca

Dvadesetak policajaca ozlijeđeno je u noći na četvrtak u sukobima s prosvjednicima u Memphisu, među kojima su neki bacali kamenje, nakon što su agenti šerifske službe ubili crnca tijekom pokušaja uhićenja, priopćili su dužnosnici.

Najmanje 24 policajca su ozlijeđena tijekom sukoba, među kojima ih je šestero hospitalizirano, rekao je gradonačelnik Jim Strickland, dodavši kako su ozlijeđena i dva novinara.

Riječ je uglavnom o lakšim ozljedama, kaže policija, a prosvjednici su se raspršili. Nije poznato koliko je civila ozlijeđeno i je li itko uhićen.

Brandon Webber (20) ustrijeljen je nakon što se zabio u vozilo policije koja ga je pokušala uhititi zbog nekoliko tjeralica oko 19 sati po lokalnom vremenu u srijedu u radničkoj četvrti Frayser, objašnjava Istražni ured Tennessee.

Ubijeni je uhićen pet puta

Dosjei pokazuju kako je Webber uhićen pet puta, zbog prekršaja u prometu te optužbi za posjedovanje marihuane i instrumenata za konzumaciju droga. Ishodi tih uhićenja nisu jasni na temelju dosjea. Istražni ured kaže kako je Webber nosio neoznačeno oružje kada je izašao iz vozila.

Netom prije nego što je ubijen, Webber je postavio video uživo na Facebooku koji ga prikazuje kako u automobilu priprema i puši cigaretu marihuane. Nakon toga pogledao je na prozor i rekao kako vidi policiju. Kroz smiješak pogledao je izravno u kameru i rekao kako će ga “policajci morati ubiti”.

Vlasti nisu kazale razloge njegovih tjeralica.

Kako su se širile vijesti o njegovoj smrti, na ulicama se okupilo oko 300 prosvjednika. Neki su bacali kamenje i vikali na policiju, rekao je Strickland./Hina/HMS/

Najnovije

GUBITAK ZA PRAVOSUĐE

Preminula Mira Košarić, sutkinja Županijskog suda u Mostaru

U Mostaru je iznenada preminula dugogodišnja sutkinja Županijskoga suda Mostar Mira Košarić (68). Komemoracija u Sudu je u četvrtak, 13. kolovoza u 12 sati....