Sve vijesti

POMAŽU IZRAELU

SAD POTVRDIO: Imamo dronove iznad Gaze

SAD je prvi put potvrdio da upravlja nenaoružanim bespilotnim letjelicama iznad Pojasa Gaze otkako je Hamas započeo napad na Izrael 7. listopada.

Glasnogovornik Pentagona brigadni general Pat Ryder rekao je u izjavi da su dronovi djelovali kao “podrška naporima za izvlačenje talaca”.

“SAD provodi nenaoružane letove bespilotnih letjelica iznad Gaze, kao i pružanje savjeta i pomoći za podršku našem izraelskom partneru dok radi na svojim naporima za izvlačenje talaca”, stoji u priopćenju.

“Ovi letovi UAV-a započeli su nakon napada Hamasa na Izrael 7. listopada.”

Potvrda dolazi nakon što su novinari primijetili MQ-9 Reapere, kojima obično upravljaju američke specijalne snage, kako kruže Gazom na Flightradar24, javno dostupnoj web stranici za praćenje letova.

Bespilotne letjelice Reaper ranije su korištene za izvođenje zračnih napada u Afganistanu, ali se primarno koriste kao bespilotne letjelice za nadzor zbog svoje sposobnosti da “lebde” iznad područja više od 20 sati./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

PREDSJEDATELJICA VIJEĆA MINISTARA

Krišto u Bruxellesu na političkom forumu o EU integracijama BiH

Predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto boravit će sutra u Bruxellesu, gdje će sudjelovati na Drugom političkom forumu na visokoj razini o EU integracijama...