Sve vijesti

JOŠ JEDNA PORUKA IRANU

SAD poslale nuklearnu podmornicu u Sueski kanal

U priopćenju kakvo rijetko objavljuje, američka vojska je rekla da je podmornica s navođenim projektilima stigla na Bliski istok, što je poruka odvraćanja jasno usmjerena na regionalne protivnike Izraela.

Središnje zapovjedništvo SAD objavilo je u nedjelju na društvenim mrežama da podmornica klase Ohio ulazi u područje Bliskog istoka. Pojavila se slika objavljena uz najavu koja prikazuje podmornicu u Sueskom kanalu sjeveroistočno od Kaira.

Zašto je to važno? Vojska rijetko objavljuje pokrete ili operacije svoje flote podmornica s balističkim i vođenim projektilima. Umjesto toga, podmornice na nuklearni pogon djeluju u gotovo potpunoj tajnosti kao dio američke nuklearne trijade, zajedno sa silosima za interkontinentalne balističke rakete i strateškim bombarderima.

Ova objava je jasna poruka odvraćanja usmjerena prema Iranu i njegovim suradnicima u regiji. Podmornica, koja nije imenovana, pridružuje se nizu drugih plovila američke mornarice koja se već nalaze u tom području, uključujući dvije udarne skupine nosača aviona./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

RUSIJA

U dijelovima Sibira izmjereno minus 50 stupnjeva Celzijusa, Moskva pod snijegom

Temperature u dijelovima Sibira pale su na minus 50 stupnjeva Celzijusa, dok su mećave prekrile Moskvu u rekordnim snježnim padalinama i poremetile letove zbog...