Hrvatski Medijski Servis

SAD objavio fotografije koje navodno dokazuju da je Iran odgovoran za napad na tankere

Foto: REUTERS

Pentagon je objavio nove fotografije koje, tvrde Amerikanci, dokazuju da je Iran odgovoran za napad na dva tankera u Omanskom zaljevu.

Američka vojska tvrdi kako se na fotografijama koje su snimljene iz helikoptera vide iranske snage koje uklanjaju neeksplodiranu minu postavljenu s jedne strane tankera Kokuka Courageous, prenosi Vecernji.hr.

Na drugim fotografijama vidi se pak velika rupa na tankeru, a koji je, tvrde dužnosnici, napravila druga mina.

– Iran je odgovoran za napad na temelju videodokaza i resursa te stručnosti potrebnih za brzo uklanjanje neeksplodirane mine – tvrdi središnje zapovjedništvo američke vojske.

Inače, obnašatelj dužnosti američkog ministra obrane Patrick Shanahan objavio je jučer da će SAD poslati dodatnih tisuću vojnika na Bliski istok da bi ojačao obranu zbog, kako je rekao, iranskih prijetnji.

– Nedavni iranski napadi potvrđuju vjerodostojne obavještajne podatke koje smo imali o neprijateljskom ponašanju iranskih snaga i njihovih saveznika, koji prijete američkom osoblju i američkim interesima u regiji – rekao je Shanahan. /HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte