SAD, Francuska i Velika Britanija oštro osudile ubojstvo Tomislava Salopeka

Sjedinjene Američke Države, Velika Britanija i Francuska oštro su osudile za sada još nepotvrđenu informaciju o ubojstvu Tomislava Salopeka.

Veleposlanstvo SAD-a u Zagrebu duboko je uznemireno izvještajima o tome da je podružnica ISIL-a ubila hrvatskog državljanina Tomislava Salopeka, kažu.

– Naše misli su s njegovom obitelji, prijateljima i s hrvatskim narodom. Potvrdi li se, ubojstvo Salopeka bio bi strašan zločin karakterističan za ISIL-ovu ekstremističku agendu i oštro osuđujemo njihovu brutalnost prema nevinim žrtvama diljem Bliskog istoka. SAD stoji rame uz rame uz Hrvatsku i uza sve naše prijatelje i partnere u borbi protiv terorizma – kažu iz veleposlanstva SAD-a.

Ministar vanjskih poslova Velike Britanije Philip Hammond najoštrije je osudio još nepotvrđeno ubojstvo ISIL-ova taoca u Egiptu.

– Ako su izvještaji točni, najoštrije osuđujem ono što se zasad čini kao brutalno ubojstvo hrvatskog državljanina Tomislava Salopeka od ISIL-a u Egiptu. Izražavam sućut njegovoj obitelji, kolegama i cijelom hrvatskom narodu. Britanija će stajati uz Egipat i Hrvatsku u nastavku borbe protiv ovog nehumanog terorizma – kazao je Hammond.

– S užasom sam primio vijest da je teroristička Daesh skupina smaknula hrvatskog taoca – kazao je francuski ministar vanjskih poslova Laurent Fabius u priopćenju. Francuska vlada je lani odlučila ISIL nazivati pogrdnim imenom Daesh, piše Večerenji list.

– Ako vijest bude potvrđena, ovo bi užasno ubojstvo još jednom pokazalo kukavičku prirodu i barbarstvo te terorističke organizacije – kazao je Fabius, potvrdio solidarnost s hrvatskim narodom te istaknuo kako je Francuska osudila terorizam u svim oblicima./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

IZVRŠNI DIREKTOR NAJAVIO

Formula 1 bi mogla krenuti u srpnju, ali bez publike

Izvršni direktor Formule 1 Ross Brawn najavio je kako bi sezona formule 1 mogla početi u srpnju, ali bez publike.- Ako bismo startali u...