MEĐUGORJE

RUŽIĆ: Neopravdano je “Majčinom selu” pripisivati da je žarište ili izvorište zaraze

Uvažavajući opravdano zanimanje javnost i poštujući novinarsku potrebu za izvještavanjem, a u nemogućnosti da svima odgovori, ravnatelj “Majčinog sela”, Međugorje fra Dragan Ružić dostavio je redakciji Hrvatskog Medijskog Servisa informaciju u kojoj navodi kako se u nekoliko posljednjih dana Majčino selo počelo neočekivano i neopravdano spominjati u javnosti i medijima u kontekstu i s naglascima koji bi mogli iskriviti stvarno stanje i zasjeniti činjenice.

-Naime, istina je da su se tri djelatnice Majčina sela, inače časne sestre, pokazale pozitivne na virusnom testiranju. Do tog testiranja, uz sve preuzete mjere opreza i zaštite, zadnjih deset dana, u Ustanovi nitko od djelatnika niti od štićenika nije imao simptome koji bi ukazivali na moguću zarazu. Stoga je neopravdano i neistinito pripisivati Selu da je ‘žarište ili izvorište’ zaraze, ističe fra Dragan Ružić.

Nakon što su doznali za spomenute rezultate testiranja, po preporuci iz Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ, odmah su, napominje, izvijestili općinsku epidemiološku službu te je mjerodavni epidemiolog odredio mjeru izolacije za cijelu Ustanovu. Istoj službi dostavili su popis djelatnika i štićenika koji su bili u kontaktu s testiranim djelatnicama. Stupili su u vezu s Domom zdravlja u Čitluku kao i s Općinskom sanitarnom službom.

-Svi Centri za socijalni rad koji su nam povjerili štićenike uredno su obaviješteni o novonastalim prilikama kao i o stanju štićenika. U iščekivanju smo daljnjih uputa i preporuka nadležnih tijela, ističe ravnatelj “Majčinog sela”, te naglašava:

-Imajući u vidu posebno poslanje ove Ustanove kao i dobrobit štićenika, koja nam mora svima biti na prvom mjestu, sve molimo za razumijevanje i posebnu osjećajnost. Štićenici, iako se nalaze u ovoj Ustanovu, zaslužuju poštovanje i imaju pravo na dostojanstvo. Stoga svi smo u ovoj (ne)prilici pozvani odgovorno djelovati i svojim postupcima pomoći da se nadiđu nastale poteškoće.

Svima koji su nam u ovom vremenu iskazali potporu i spremnost za pomoć, od srca hvala. Posebna hvala našim odgojiteljicama koje su spremno prihvatile četrnaestodnevnu danonoćnu službu i ostale sa štićenicima. Našim djelatnicama želimo brz i uspješan oporavak!, ravnatelj “Majčinog sela”, Međugorje fra Dragan Ružić./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

Dopušteno okupljanje većeg broja ljudi

Krizni stožer Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi ZHŽ potvrdio je zapovijedi koje je prije nekoliko dana donio Krizni stožer Federalnog ministarstva zdravstva.Dopušteno je...