Sve vijesti

REAKCIJE

RUSKO VELEPOSLANSTVO: Stoltenbergu, izgleda, nešto nije u redu s logikom

Veleposlanstvo Ruske Federacije u Bosni i Hercegovini oglasilo se priopćenjem za javnost u povodu današnje izjave glavnog tajnika NATO-a Jensa Stoltenberga, koji boravi u posjeti Bosni i Hercegovini.

– Glavnom tajniku NATO-a, izgleda, nešto nije u redu s logikom. S jedne strane, govori o destabilizirajućem utjecaju Rusije. S druge, pozdravlja jednoglasnu odluku u Vijeću sigurnosti UN-a o produžetku misije ‘Althea’, koju smatra stabilizirajućim faktorom. Kao što je poznato, Rusija je principijelno podržala ovu odluku – navode iz Ruskog veleposlanstva.

Kako nadalje navode, pitanje je – kakav je, ipak, Rusija faktor u Bosni i Hercegovini, koju smatra prijateljskom zemljom?

Podsjetimo, Stoltenberg ja nakon susreta s predsjedateljicom Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjanom Krišto izjavio kako je razgovarali o sigurnosnoj situaciji u BiH i u regiji.

– Saveznici snažno podržavaju suverenitet i teritorijalni integritet vaše zemlje. Zabrinuti smo secesionističkom i retorikom podjele, kao i vanjskim utjecajem, posebno Rusije – rekao je Stoltenberg./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

16. KOLO PREMIJER LIGE BIH

Bez golova u susretu GOŠK-a i Širokog

Nedjeljni program nogometne Premijer lige BiH zaključili su GOŠK i Široki Brijeg koji su u Gabeli odigrali utakmicu bez pogodaka. Ranije u nedjelju Posušje je...