Ruski veleposlanik ignorirao poziv da dođe u poljsko ministarstvo vanjskih poslova

Ruski veleposlanik u Poljskoj ignorirao je poziv da se pojavi u ministarstvu vanjskih poslova te zemlje danas, nakon što je Varšava priopćila da je projektil lansiran na ciljeve u zapadnoj Ukrajini narušio njen zračni prostor.

Poljska vojska priopćila je da su njeni vojni radarski sustavi snimili kako je projektil ušao u zračni prostor zemlje u trajanju od 39 sekundi u nedjelju, zadirući u teritoriju Poljske oko dva kilometra prije nego što se vratio u Ukrajinu.

– Veleposlanik Ruske Federacije nije danas došao u ministarstvo vanjskih poslova kako bi pojasnio incident – izjavio je novinarima glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova Pawel Wronski.

Rusko veleposlanstvo u Varšavi potvrdilo je da je veleposlanik Sergej Andrejev pozvan u ministarstvo, ali nije došao.

Veleposlanik je pitao je li poljska strana spremna pružiti dokaze za svoje tvrdnje navodeći „sličnu situaciju“ u prosincu 2023.

– Obzirom da u odgovorima naših poljskih kolega nije navedeno da će ovaj put biti dostavljeni takvi dokazi, veleposlanik je odlučio da bi rasprava na ovu temu bila bespredmetna i odbio je poziv na sastanak, priopćilo je rusko veleposlanstvo u Varšavi, prenosi Reuters./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img